Cizí královna přehled
Rebecca Gablé
Otto Veliký série
< 2. díl
Rok 951 Mladý Gaidemar, nemanželský syn neznámého původu a ozbrojenec v jízdní legii krále Oty, je pověřený nebezpečným úkolem. Má osvobodit italskou královnu Adelheid ze zajetí v Gardě. Na útěku se do Adelheid zamiluje, ale...
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2020 , Ikar (ČR)Originální název:
Die fremde Königin, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cizí královna. Přihlašte se a napište ho.
Očekával jsem, že pokračování Hlavy světa bude kvalitní a nebyl jsem zklamán. Tentokrát je hlavním hrdinou urozený levoboček Gaidemar, který má blízko k císaři Otovi i jeho nové manželce Adelheid. Na pozadí historických skutečností té doby se odehrává krásný příběh, v němž nechybí skoro nic - dobrodružství, romantika, napětí. Gablé píše poutavě a byť jsou její knihy čím dál tlustší, vůbec to není na závadu. 90%
Krásný historický román, kde si autorka opravdu dala práci s vyhledáváním historických faktů. Miluji romány s touto tématikou a tento je pro mne jeden z nejlepších. Mohu jen doporučit.
Knižní novinky (23. týden)
31.05.2020
„Ženy a děti vždycky pykají za hříchy mužů. Takový je boží řád světa.“
Kniha Cizí královna v seznamech
německá literatura 10. století Itálie dějiny Evropy Frankové Sasko historické romány Ota I. Veliký, 912–973 bitva na Lešském poli 955
2019 | Hlava světa |
2020 | Cizí královna |
2021 | Úsměv Štěstěny |
2004 | Druhé království |
2004 | Zrada |
Tak tuhle knihu doporučuji. Je naprosto úžasná. Krásně napsaný příběh, vypracovaný na skutečných událostech. Stejně suprový jako první díl.