Ovál přehled
Jiří Homola
Kapitán Lenz si u svých kolegů z pražské kriminálky za necelých patnáct let služby vydobyl značný respekt – nejen svým vyšetřovatelským instinktem, ale také díky sportovním výkonům na běžeckých tratích. Když je proto na kladenském stadionu nalezeno tělo mladého atleta v poloze da Vinciho Vitruviánského muže, ujímá se případu právě on. Šlo snad o rituální vraždu? Během vyšetřování se Lenz musí potýkat nejen s Tourettovým syndromem, ale také s tajemným útočníkem, který chce za každou cenu utajit pravdu...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ovál. Přihlašte se a napište ho.
Tato kniha se četla velmi lehce. Bonus pro mne jako kladeňáka, že se děj odehrává na mne známých místech.
Četlo se skvěle, bavilo od druhé stránky, jak už je zmíněno v jiných komentářích - nadbytečná milostná linie. Ale jinak líbilo. Rozuzlení opravdu až na konci. Doporučuji:)
Příběh mateřídoušky, Pán hory a další knižní novinky (8. týden)
18.02.2024
Kniha Ovál v seznamech
Tak dočteno, a jednotlivá místa navštívena. Konkrétně Kladenské Sletiště.
Být na místě činu, číst a vidět je jedinečný pocit. Kniha splnila mé očekávání.
Jasně, za slunečného počasí je vše krásné, sportovci, maminky s dětmi, lidi na procházkách, sportovně založené aktivisti zde mají super vyžití. I les za areálem je hojně využíván, obzvlášť v houbové sezóně. Ale jak se setmí, stezky lesoparku se mění.
Tam kde je osvětlení to ještě jde, ale jisté lokality v okolí Sletiště v noci zrovna dobrou náladou neoplývají.
Musíte být Kladeňáci se znalostí prostředí, bohužel noci probouzejí jiný druh "sportovců". Alkohol, drogy, a jiné svinstva se ani tomuto městu nevyhýbá.