Pád titánů přehled

Pád titánů
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540942/bmid_pad-titanu.jpg 5 955 955

Století série

1. díl >

První část monumentální historické ságy Století, v níž bestsellerista Ken Follett (Pilíře země, Na věky věků) poutavým, jímavým a zároveň napínavým způsobem mapuje fiktivní osudy několika rodin v různých částech světa, jež byly dramaticky poznamenány moderními dějinami. Pád titánů přivádí na scénu příslušníky britské a německé aristokracie, velšské horníky, ruské dělníky i americké demokraty či zbohatlíky, aby několikrát propojil jejich životní cesty a vložil jim do nich zásadní překážku – první světovou válku. Sto let staré historické události – a v jejich skrytu příběhy lásky, přátelství, hrdinství, ale i beznaděje, ponížení či falše – znovu ožívají…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Kalibr

Fall of Giants, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pád titánů. Přihlašte se a napište ho.

LucieT
05.03.2025 5 z 5

Dávám pět hvězd, ale spíš než že by to byla taková jízda, tak oceňuji tu komplexnost a to, jak moc mi to rozšířilo povědomí o tomto období (i když jsem se občas do čtení trochu musela nutit a ani některé postavy mi k srdci nepřirostly). Určitě si ale výhledově přečtu i další díl.

Kuffenbach
16.02.2025 3 z 5

Hmm. Zdejší hodnocení (92%) slibovalo něco echt dobrého. Tak to nenastalo. K postavám jsem necítil nic, byly plytké a převážně nesympatické až hanba. Vztahy jak z červené knihovny, pornografické detaily a všichni jsou nadržení, (až) hanba;-).

Na druhou stranu, tam kde se nesouloží a nevzdychá (taky si všichni občas s chutí popláčou), tam to není(úplně) špatné. Bojové scény, případně roznáška telegramů po Sommě, to se Follettovi celkem povedlo.

Jinak je to max za 3 feministické hvězdy.

Keyna
11.02.2025 5 z 5

Naprosto fenomenální román mapující historické události před první světovou válkou a válku samotnou, zpracovaný velice čtivě díky osudům několika smyšlených hrdinů, jejichž osudy se napříč světem nenásilně protínají. Díky knize jsem si zopakovala řadu věcí, které jsem za léta už zapomněla a zároveň jsem se dozvěděla spoustu nových faktů, která jsem předtím neznala. Historická fakta jsou zde dávkována velice citlivě a přiměřeně pro "začátečníky ", ale myslím, že i člověk znalý historie si zde přijde na své. Bavily mě všechny dějové linky hrdinů, žádný nebyl méně zajímavý, který by mě nudil nebo nezajímal. Moc se těším na další díl!

Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)

25.08.2024

Knižní novinky (15.1. - 28.1.)

15.01.2018

Ocenění knihy (1)

2010 - Goodreads Choice Awards (Best Historical Fiction)

Kniha Pád titánů v seznamech

v Přečtených1 443x
v Mé knihovně550x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)