Padaná letní jablka přehled
Dora Čechova
Padaná letní jablka je kniha povídek, kde hybatelkami mužských osudů jsou ženy. Dora Čechova nachází krásu ve všedních detailech vztahů a odhaluje hloubku okamžiků, které často bez povšimnutí míjíme. V tematicky různorodých příbězích si pokládá otázky, proč někdo dokáže na lásku čekat celý život, proč jsou chvíle, kdy se cítíme šťastní, tak křehké a proč milujeme ty, kteří nás odmítají. Hrdinové povídek věří a ubezpečují se, že láska nakonec každému nechává naději. Texty doprovázejí fotografie studentky FAMU Lucie Kuklišové.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Padaná letní jablka. Přihlašte se a napište ho.
Ideální na letní večer po sběru padaných letních jablek. Povedené příběhy, dva či tři dokonce nezapomenutelné.
Těžko komentovat povídkovou sbírku, protože každá povídka je jiná, vznikala v jiné době, má jiný příběh a jiné poselství. Osobně tento žánr zase tak často nevyhledávám, protože vystihnout něco důležitého na omezeném prostoru vyžaduje talent, kterým ne každý, byť jinak zručný, spisovatel oplývá. Tato kniha mě ale bavila velmi a až na výjimku hned úvodní povídky mi všechny příběhy přišly zajímavé a zdařile napsané, takže beru povídkovou tvorbu zase trochu více na milost. :o)
Kniha Padaná letní jablka v seznamech
2015 | Padaná letní jablka |
2021 | Ženy, které potřebují muže |
2012 | Nechtěl jsem být Leninem |
2013 | Život a sochy Olbrama Zoubka |
Na tuhle knížku jsem narazila díky databázi a objevila pro sebe tak další nadějnou autorku. Přemýšlím, jak nejlépe definovat její povídky, a nejvýstižnější mi přijde slovo „jiné“. Většinou vyžadují větší zamyšlení, ale určitě stojí za přečtení.