Padesát odstínů tymiánu přehled
Zdenka Pšeničková
Příručka zahradnické magie pro středně příčetné. Sympatický fantaskní příběh plný koček, z nichž některé jsou dokonce korunované!
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Padesát odstínů tymiánu. Přihlašte se a napište ho.
Jemna, ceska divci fantasy knizka. Neco v ni najde milovnik kocek, humoru (jizlive a pubertacke poznamky, hratky se slovy) i klasicky fantasy ctenar. Prala bych ji, aby vic prorazila.
Ps.: jedna hvezda dolu za nazev, ktery odkazuje na popularni "soft porno" serii, ale pribeh Tymiany to nema zapotrebi...
Velmi milá a zábavná, pohádkově laděná dívčí fantasy. Pobavila jsem se i odpočinula zároveň. :)
Kniha Padesát odstínů tymiánu v seznamech
2018 | Padesát odstínů tymiánu |
2015 | O malém tučňáčkovi a jiné pohádky |
2013 | Ve stínu temných křídel |
2016 | O bázlivém strašidýlku |
Nerozumím vysokému hodnocení této knihy - za mě to byla nejhorší kniha, kterou jsem v poslední době četla. Byl to totální mišmaš všeho možného, jakoby se autorka nemohla rozhodnout jestli bude psát o princezně na zámku, o mluvících kočkách, o čarodějnické škole ála Harry Potter, o dobrodružné cestě do podsvětí s prvky řecké mytologie ála Percy Jackson a k tomu ani netušila jestli příběh zasadí do středověkého prostředí nebo do moderní doby... tak to na 270 stran nacpala všechno.
Na začátku knihy nás - v poměru k ostatním událostem knihy - dlouze seznamuje s bizarním Mateřídouškovým královstvím, což se ukáže pro další děj knihy jako naprosto nepodstatné. Následná cesta přes školu kouzelníků a mytologké podsvětí naopak jakýkoliv popis světa a jeho zákonitosti úplně postrádá - celé to na mě působilo spíše jak nějaký psychadelický zážitek. Styl psaní mi přišel jak od šikovnějšího žáka deváté třídy ZŠ, postavy charakterově úplně ploché a nezajímavé, příběh vystavěný tou nejjednodušší možnou cestou - zavedené nakladatelství by tuto knihu určitě nikdy nevydalo.
Myslela jsem, že to bude kniha s romantickým příběhem, ale na mě tam nic romantického nedýchalo - i podprůměrná obyčejná dětská pohádka o princezně a princovi je víc romantická než toto. Spousta komentářů zmiňuje, že je kniha vtipná - ačkoliv mám humorné knihy ráda, tak tady mě za celou dobu nepobavilo nic, snahu o jakýsi jednoduchý humor jsem tam sice zaznamenala, ale vůbec se mi to k příběhu nehodilo a přišlo mi to spíš trapné, než vtipné.
Vrcholem amatérismu, který dal poslední hřebíček do rakve, je provedení audioknihy. Tak technicky nekvalitní audioknihu jsem ještě nepotkala. I amatérsky načtené knihy na YouTube mají obvykle vyšší kvalitu. A hlas a styl přednesu vypravěčky mi taky vyloženě vadil. Hlas se věkově ani energií vůbec nehodil k věku postav a charakteru příběhu. Snaha vypravěčky přizpůsobit hlas jednotlivým postavám je sice chválihodná, ale zvlášť u hlavní postavy to působilo spíš jako parodie. Knize bych asi normálně dala 1 hvězdičku, ale díky audioknize poprvé ve svém životě sahám k hodnocení "odpad".
Jediné, co se na této knize povedlo je grafický návrh obálky a to, že teď dokážu mnohem víc vidět a ocenit kvalitní práci, kterou odvádějí spisovatelé s velkým S a standardní nakladatelství při produkci knih a audioknih.