Paličák a hraběnčin duch přehled
Michel Honaker
Osiřelá Lištička dosud žila poklidným životem v klášterním sirotčinci, ze dne na den se však stane hlavní účastnicí napínavého kolotoče únosů, strašlivých odhalení a hrůzostrašných zjevení. Je zlotřilý sir Williams, zloduch světového formátu, skutečně jejím otcem, nebo je všechno úplně jinak? Lištičce už z toho jde hlava kolem, ale naštěstí na to není sama - na pomoc jí přispěchá sympatický bandita Paličák...... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2004 , Albatros (ČR)Originální název:
Rocambole et le spectre de Kerloven, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paličák a hraběnčin duch. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem si přečetla znovu, přesto mne stále bavila. pamatuji se, že když jsem byla mladší, jak hrozně mi vadilo, že nevydali žádné pokráčko, páč ten konec si o to přímo říká.
A nevyšlo mu ani u nás nic jiného.
Ale jo, docela mě to bavilo. Řekla bych, že je to o level výš než takové ty Správné Pětky a Sedmy řešící záhady. Tohle už je vážně detektiva, ačkoli pro mladší čtenáře.
Kniha Paličák a hraběnčin duch v seznamech
francouzská literatura dětská dobrodružství
Po nadějném začátku, kdy Lištička zdrhla ze sirotčince, se to bohužel zvrhlo v tuctovou béčkovou slátaninu. Už dlouho se mi nestalo, že by mi "kladní" hrdinové příběhu byli tak neskutečně ukradení. Škoda dvou večerů, které jsem tomu věnoval.