Památné stromy Chráněné krajinné oblasti Šumava přehled

Památné stromy Chráněné krajinné oblasti Šumava
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497675/bmid_pamatne-stromy-chranene-krajinne-ob-HPl-497675.jpg 5 1 1

Průvodce světem památných stromů od Železné Rudy po Lipno. Šumava je plná dřevin živých, odumřelých, velkých, malých, zakrslých či gigantických, trpících či vitálních, rostoucích ve společenstvích na půdách lesních i nelesních, solitérně v krajině, na stavbách, prastarých snosech nebo zavěšených v trhlinách nad propastmi, dřevin, které narostly samy, nebo těch, které někdo vysadil…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Památné stromy Chráněné krajinné oblasti Šumava. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

mira.l
25.07.2022 5 z 5

Památné stromy - pro mě osobně tak trochu srdeční záležitost. A navíc na Šumavě!! Neobjemná knížka, mapující památné stromy na území CHKO Šumava. Samotnému popisu stromů (vždy se základními údaji o druhu, výšce, obvodu, souřadnicích a také QR kódu s umístěním v mapě) předchází pojednání o projektu samotném a o současných trendech v ošetřování starých stromů.
Stručné, jasné, čtivé, popisné, s pěknými fotkami. Za mě bez chyby. O čemž svědčí i množství Post-it papírků nalepených na boku a vrchu knihy, kterými jsem si označil ty stromy, které znám a ty, které bych v budoucnu rád navštívil.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Památné stromy Chráněné krajinné oblasti Šumava v seznamech

v Přečtených1x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce1x
v dalších seznamech2x

Autoři knihy