Paměť kostí přehled

Paměť kostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430820/bmid_pamet-kosti-IgV-430820.jpg 4 246 246

Cizinka / Outlander série

Jamie Fraser, bývalý jakobita a rebel, ví, že americké povstání přináší tři jistoty. Američané vyhrají, boj na straně vítězů není zárukou přežití a raději zemře, než aby se postavil se zbraní v ruce svému nemanželskému synovi – mladému poručíkovi britské armády. Claire také ví, že Američané vyhrají, ale netuší, za jakou cenu. Mezitím, v relativním klidu dvacátého století, se jejich dcera Brianna s manželem Rogerem MacKenziem usadili ve starém skotském domě, kde se před dvěma staletími odehrávalo drama jejích rodičů. Nalézají zde Claiřiny dopisy. Křehké stránky odhalují její lásku k Jamiemu. Budoucnost rodiny MacKenzie na Vysočině je záhadně, neodvratitelně a těsně spjatá s válkou v amerických koloniích.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Omega

An Echo in the Bone, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paměť kostí. Přihlašte se a napište ho.

Laf
20.10.2024 4 z 5

Super poutavé pokračování o všech hlavních hrdinech, kteří musí neustále řešit všelijaké překážky a vlastně nemají ani kdy si vydechnout, protože hned za rohem je čeká další. Závěr knihy přinesl mnohá překvapení a o zvraty nebyla nouze. A tak nezbývá, než si přečíst pokračování a dozvědět se, jak to se všemi pokračovalo dál :)

Carol1122
18.09.2024 5 z 5

Další díl nového dobrodružství. Jsem moc ráda, že jsem konečně dohnala seriál, ačkoliv jsem zaregistrovala, že předjíždění mezi Amerikou a Skotskem úplně v seriálu nebylo. Jsem proto ráda, že v knížce tahle část byla a byla krásně popsána. Moc se těším, až se pustím do dalšího dílu, protože cítím, že nás čeká hodně napětí:)

escapelle
24.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Od předchozího dílu už nejsem pri čtení tak znudena a není to takové utrpení. Možná jsem si zvykla. Teď se dostávám k ději, který v seriálu ještě nebyl,tak to bude taky jiné. Ale stále si stojím za tím,že nemilovat seriál a hlavně seriálové postavy (všechny!),tak se neprokoušu ani prvním dílem. Z knih bych si nezamilovala ani toho Jamieho,natož někoho jiného. Postavy,jejich charaktery, city, myšlenky, všechno utopene v hektolitrech omáčky.
Ale více než v seriálu se mi líbilo Ianovo setkání se synem a Emily.Postava Leoghaire pro mě začíná být přehnaná, zbytečně vyhrocená, neuvěřitelná A tvrdý sex Claire a Jamieho těsně po jejím brutálním znásilnění několika muzi,to už bylo úplné scifi.
Málokdy se stane,že je film lepší než kniha,ale v tomto případě na 1000%. Čtu a budu číst dál,protože mě doteď zajímaly rozdíly kniha/seriál,teď mě zajímá co bude dál. Seriál naprosto miluju, všichni herci jako by se pro své postavy narodili a při čtení si vždycky představuju naprosto živě jen a jen jejich tváře.
Jinak Teda Claire se s tím opravdu nemaze. Ztratí Franka, šup s Jamiem do postele. Nechtěně se vrátí, ztratí Jamieho,šup s Frankem do postele.S lordem Johnem to už Teda vážně přehnala!!!!:-DDD(nicméně věřím tomu,že v seriálu to vyzni a dojde k tomu úplně jinak a nakonec u toho ještě budu dojetím řvát!ale v knize veškerý emoce z toho,že Jamie má být mrtvy a tihle dva,kteří ho oba milujou, spolu skonci ze zalu v posteli zabity!

Pláňata, Nespoutaná Aljaška a další knižní novinky (40. týden)

01.10.2023

Otevřený dopis Dianě Gabaldon – recenze Paměť kostí

20.12.2019

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019

Ocenění knihy (1)

2009 - Goodreads Choice Awards (Best Romance)

Kniha Paměť kostí v seznamech