Paměti katovské rodiny Mydlářův v Praze přehled
Josef Svátek

Sebrané dějepisné romány. Díl VI. Paměti katovské rodiny Mydlářův v Praze.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paměti katovské rodiny Mydlářův v Praze. Přihlašte se a napište ho.

14.05.2020

Knihu jsem četla už několikrát a vždy si všimla něčeho nového. Jakmile jí začnu číst, propadám se v čase a vidím vše jak film
Kniha Paměti katovské rodiny Mydlářův v Praze v seznamech
v Mé knihovně | 46x |
kat Mydlář, 1572-1664Autorovy další knížky
2004 | ![]() |
2005 | ![]() |
2011 | ![]() |
1940 | ![]() |
1940 | ![]() |
Knihu jsem četl před mnoha lety ve zkrácené, verzi pro mládež. Už v té době se mi velmi líbila a když jsem narazil na toto souhrné vydání (tenkrát jsem nevěděl, že jsou 4 díly) tak sem si řekl, že ho prostě musím mít doma. A díky za to, protože jsem neprohloupil. Ano...téměř 1000 stránek a velikost knihy není úplně šťastná volba při manipulaci. Nic méně co se do obsahu týče, je to skvost. Stará čeština, která dodává ději a čtení tu správnou patinu. Dnes už víme, že se jedná spíše o román a mnohé věci jsou smyšleny, ale že autor vychází ze starých pramenů. Živě jsem si děj představoval jako seriálovou verzi. Na tohle bohužel naše kinematografie už nemá. To měli točit v době, kdy vznikal slovenský seriál ,,Lekár umierajúceho času,,. Dnes už na to nikdo nemá. Škoda. Kniha je perfektí.