Paměti starého práškaře 2 přehled
Jan Juračka
Druhý díl Pamětí starého práškaře popisuje další historky a zážitky autora po ukončení kariéry pilota Letecko-chemické činnosti a pokračování jeho létání u Českých aeroliniích od roku 1999 do roku 2012. Od prvních krůčků ve velkém létání od co-pilota na turbovrtulových letadlech až po kapitána na Boeingu 737. Vyprávění historek a příběhů, leteckých příhod, které sám zažil anebo odpouslouchal od kolegů. Je to ryze subjektivní vyprávění tak, jak tuto dobu autor vnímal a jak to viděl on, včetně smutného konce u této společnosti.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paměti starého práškaře 2. Přihlašte se a napište ho.
Oba dva díly jsou výborně napsané, přečetl jsem je jedním dechem, ten první je o něco lepší. Nicméně k přečtení doporučuji oba dva.
Takovýmto lidem má patřit úcta a obdiv!
Měla jsem štěstí, že všechny lety, které jsem v životě obsolvovala, řídili spolehliví profíci, ale na knižní vyprávění pilotů jsem - kromě stylizovaných příběhů Saint-Exupéryho a Richarda Bacha - až dosud nenarazila.
Jistě, nejsou to paměti propuštěného vraha ani anorektické fotomodelky, a tak to asi nebude čtenáři tolik vyhledávané - což by ovšem být mělo. Totiž pokud chcete číst příběh o vysoké profesionalitě, ke které se lze dobrat jenom poctivou a soustředěnou prací a učením, o odpovědnosti, veselých i dramatických zážitcích, nadšení i zklamání, lidské malichernosti i gentlemenské velkorysosti, tak vřele - a oba díly! - jednoznačně doporučuji.
Kniha Paměti starého práškaře 2 v seznamech
2015 | Paměti starého práškaře: Aeroklub a Slov-air 1975-1999 |
2016 | Paměti starého práškaře 2 |
Knihu jsem přečetla snad za 2 dny. Je čtivá, vtipná, a zároveň mapuje příběh ČSA od dob, kdy se společnosti velmi dařilo, až k době, kdy to šlo všechno do kytek. Autorův poněkud ležérní styl psaní mi nevadí. Pihou na kráse je však velké množství pravopisných a syntaktických chyb. Jinak super!