Pan Auťák a templáři přehled
Zbigniew Nienacki
Pán Tragáčik / Pan Auťák série
Pan Auťák se snaží rozložtit tajemstvi templářů spolu se svými přáteli haceři. Samozřejmě nechybí láska a ani podvody.
Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: 1978 , Albatros (ČR)Originální název:
Pan Samochodzik i templariusze, 1966
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pan Auťák a templáři. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem bral jako takovou odychovku nezklame vás dozvíte se i něco z historie Polska není to zase tolik moc že vás to bude nudit Kniha je na tu dobu 60 let minulého století napsaná velice dobře.
„Tam poklad tvůj, kde srdce tvoje.“
Další příjemný návrat do dětských let, kdy Československá televize vysílala černobílý polský seriál natočený podle této knihy. V hlavní roli Stanislaw Mikulski, známější svojí rolí špiona Hanse Klosse, v tajemném příběhu o hledání ztraceného templářského pokladu. Kniha je pěkně napsaná, má spád, napětí, a spoustu zajímavých informací o působení rytířských řádů na území východní Evropy 13. a 14. století.
Kniha Pan Auťák a templáři v seznamech
poklady templáři detektivky pro děti
2008 | Pan Auťák a templáři |
1982 | Pan Auťák a pražské tajemství |
1988 | Pán Tragáčik a Neviditeľní |
1982 | Záhadné príhody pána Tragáčika |
1987 | Pan Auťák a Vinnetou |
Ráda jsem se vrátila do dětství a vzpomněla si na tuto sérii. Na to, že je to pro děti, hodnotím i jako dobrou detektivku. V dětství 70. a 80. let jsme všichni chtěli prožívat podobná dobrodružství.