Pandemie od starověku po současnost: Koronavirus přímo nezabíjí přehled
Vojtěch Heller

Lidé od nepaměti mívali strach z nemocí, které ohrožovaly jejich životy, a nebylo jich málo. Celé generace byly proti epidemiím většinou bezbranné. Na mor, neštovice, tyfus či španělskou chřipku umírali lidé v desítkách milionů. Nelze se proto divit, že i dnes mají lidé strach. Ovšem koronavirus není smrtelná nemoc, protože jen malé procento lidí na tuto nemoc umírá a to především v kombinaci s vedlejším onemocněním nebo vážnějším oslabením imunitního systému. Proto panika rozhodně není na místě, nicméně člověku k opatrnosti velí rozum. Jak se asi má člověk cítit, když se v souvislosti s koronavirem denně dozvídá, jak svět mobilizuje všechny síly k jeho zamezení. Biochemici dokonce opatrně poukazují na to, že na jakékoliv závěry testovacích látek je ještě brzy. Světový kolaps může být nevyhnutelnou nutností a katastrofické scénáře hollywoodských trháků se mohou stát realitou. Zda nový koronavirus bude pokořen zatím nevíme. Momentálně je to jen zbožným přáním. V této knize kromě jiného shrnujeme, jak se proti koronaviru bránit. Nic jiného nám totiž nezbývá.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pandemie od starověku po současnost: Koronavirus přímo nezabíjí. Přihlašte se a napište ho.

Praktická kniha do života miniaturních nástrah. Žádný požitek, ale rozhodně se získají informace jak to bylo dřív a vlastně i dnes a jak děláme neustále jen chyby.
Knižní novinky (13. týden)
22.03.2020
Kniha Pandemie od starověku po současnost: Koronavirus přímo nezabíjí v seznamech
v Mé knihovně | 1x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Autorovy knížky
2020 | ![]() |
Půl hvězdičky za historické fotografie.
U knih, kde je autorem "anonym", jako zde, je téměř jisté, že jde o škvár. (Není o něm k sehnání ani řádka, maximálně najdete jednoho Vojtecha Hellera - motorkáře - na FB.)
Co mi o tvůrci napoví jeho dílo?
Připadá mu, že dnešní svět vede k záhubě kvůli extrémnímu poklesu vakcinace obyvatel. Nemyslí očkování proti kovidu, tehdy ještě nebylo.
O kovidu píše věci, které jste mohli ve stejnou dobu (do března 2020) slyšet v televizi nebo číst na netu.
U AIDS zmiňuje podezření, že se v Africe začal šířit kvůli experimentální činnosti Američanů. Máme si prý připustit, že na tuhle nemoc možná existuje lék, který však kvůli úmyslné depopulaci zůstává utajený. Nad proviněním americké vlády a jejích laboratoří se zamýšlí ještě u eboly, přičemž se opírá o Dr. C. Brodericka z Liberijské školy a knihu Dr. L. Horowitze.
V části o moru se rozepsal nejvíce o obviňování a vraždění Židů. O Karlu IV. popsal celou stránku, protože netrestal násilí na Židech ani zabavování jejich majetku, takže v množství židovské krve „na rukou“ ho překonali až nacisté.
No a pak je tu několik stránek o vodě, že ji máte pít teplou a proplachovat si tím krk, taky že si máte mýt ruce a jak.
Po přečtení se mi vybavilo oblíbené důchodcovské přeposílání prapodivných e-mailů či zpráv na whatsappu.
Naprostá ztráta času, škoda papíru na takové „veledílo“, které úplně zbytečně zabírá místo ve veřejné knihovně.