Paní Bovaryová přehled

Paní Bovaryová
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540075/bmid_pani-bovaryova.jpg 4 1949 1949

Emma Bovaryová sní o velké lásce, vzrušujících zážitcích, ale žije nudný, monotónní život s venkovským lékařem, ve kterém se dusí. Z unylé všednosti se snaží uniknout do světa snů a milostných dobrodružství. Ale její pokusy selhávají, milostná vzplanutí neodpovídají jejím představám z knih a mají katastrofální následky. Svými milostnými vztahy pohoršuje okolí, nedbá na finanční nesnáze a celý svůj život obětuje iluzím. Nakonec ji čeká hořké zklamání a pohled na nesmlouvavou a tvrdou realitu. S deziluzí přichází neodvratná katastrofa.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Madame Bovary, 1857


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní Bovaryová. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (292)

Matousmaria
03.08.2024 5 z 5

Kniha o mladé paní, která je vystavena deziluzi světa, protože zná lásku jen z romantizovaných příběhů. Příběh o mladé dívce, která by snad chtěla být princeznou. Román o životě, lásce, touhách, snech a střetu s realitou. To vše je Paní Bovaryová.

MilenaB.
29.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Ani nevím, jestli napsat, že mám knihu ráda nebo že nemám. Je to jedna z knih, ke kterým jsem se vrátila po letech. Kdysi, jako doporučená literatura k maturitě, se mi líbila a chápala jsem Emmu v tom příšerném venkovském prostředí, potkávat pořád ty stejné více či méně omezené lidi. Pro temperamentní ženu, plnou života jedna hrůza. Uběhlo asi tak 30 let a vidím svět jinak. Emma je věčně nespokojená přitom se dá říct, že má všechno. Má manžela, který ji bezmezně miluje, dost peněz, zdravé dítě a pořád něco hledá, asi sama sebe. Vůči manželovi sice necítila tu vášnivou zamilovanost, ale žádný muž nemůže naplnit její život. Když se nudí sama se sebou, bude se nudit i s jakýmkoliv mužem. Hledala "štěstí" tak dlouho, až všechno zničila.


kurama45
22.07.2024 4 z 5

Román o plytkej instagramovej influencerke, ktorá za chrbtom svojho úbohého, zato verného sponzora robila collab s dvoma povrchnými samozvanými alfa samcami. Keď jej v závere hrozí odhalenie a cancelling, radšej sa zruší sama.
Až nato, že sa to odohráva v 19. storočí vo Francúzsku.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Gothikana, Divoká Aljaška a další knižní novinky (34. týden)

18.08.2024


Noc na Karlštejně, Skřítkové, Gigul a celkem 22 nově přidaných eknih zdarma

19.04.2024


Knižní novinky (6. - 10. 9.)

05.09.2012


Citáty z knihy (5)

Túži za láskou ako kapor na kuchynskom stole za vodou.


Mal vždy veľkú fantáziu, keď išlo o jeho záujmy.


Povinnosť, to znamená cítiť, čo je veľké, zbožňovať, čo je krásne, a nie prijímať všetky konvencie spoločnosti so všetkými hanebnosťami, ktoré nám vnucuje.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Paní Bovaryová v seznamech

v Právě čtených49x
v Přečtených3 278x
ve Čtenářské výzvě223x
v Doporučených91x
v Knihotéce1 071x
v Chystám se číst680x
v Chci si koupit92x
v dalších seznamech32x