Paní Curieová přehled

Paní Curieová
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501574/bmid_pani-curieova-BaM-501574.jpg 5 111 111

Fotografia ženy, ktorá prenikavým pohľadom pozoruje skúmavku obsahujúcu rádium umiestnila Mariu Curie-Sklodowsku do budúcnosti ako čiernu dámu fyziky, ako Edith Piaf rádioaktivity. A čas ju zafixoval ako symbol vzdelanej ženy, prísnej, chladnej a uzavretej vedkyne, ktorá nosí smútok za milovaným manželom... 066-180-87

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladé letá

Madame Curie, 1938

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní Curieová. Přihlašte se a napište ho.

makovec201
13.10.2024 5 z 5

Její příběh jsem neznala a skláním se nad ním i nad její osobností a inteligencí.

Haci
18.08.2024 5 z 5

Skvělá kniha, čtivá. Když jsem ji našla v knihobudce, tak jsem vůbec netušila jaký poklad si to domů nesu! Je v ní zachyceno i dětství a mládí Marie Curie prožité v Polsku, které mě moc zajímalo a také jak se jí povedlo vystudovat v Paříži. Knihu mohu jen doporučit.

Magrata15
13.11.2023 4 z 5

Zajímavý pohled na život slavné vědkyně. Přestože knihu psala její dcera, zdála se mi napsaná dost objektivně.
Ženy vědkyně jsou trošku jiné a pro vědu, a práci vůbec, dost často obětují i rodinu. To mi přišlo trošku smutné. ... Ale asi to tak muselo být...

Knižní novinky (15. týden)

11.04.2021

Ocenění knihy (1)

1937 - National Book Award (Non-Fiction)

Kniha Paní Curieová v seznamech