Panna ve zbroji přehled
Mark Twain (p)
kniha Panna ve zbroji je knihou o věrnosti, statečnosti, víře a pokoře. Líčí nejpodivnější životní historie sedmnáctileté dívky, která se stala zachránkyní Francie. O jejím osudu vypráví mark twain ústy Ludvíka de Conte, sekretáře a pážete Johanky, druha jejích dětských her, přítele, který s ní setrval od začátku do konce, a byl také poslední, koho se její ruka dotkla na této zemi...... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 1972 , SvobodaOriginální název:
Personal Recollections of Joan of Arc, 1896
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panna ve zbroji. Přihlašte se a napište ho.
Životní příběh Jany z Arku je fascinující a nelze se jím v duchu nezabývat. Fakt ale je, že zpracování Jarmily Loukotkové na mne působilo emočně silněji.
Kniha Panna ve zbroji v seznamech
křesťanství Francie Jana z Arku, 1412-1431 15. století životopisné, biografické romány stoletá válka
1964 | Dobrodružství Toma Sawyera |
1961 | Tajemný cizinec |
1999 | Princ a chuďas |
1965 | Dobrodružství Huckleberryho Finna |
1970 | Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna |
Je to psáno stylem středověkých příběhů, něco na způsob Tristrama Shandyho nebo Jakuba a jeho pána, až jsem čekala, kdy se objeví něco, z čeho pochopím, že si ze mě autor utahuje. Nestalo se. I když je z díla cítit upřímný obdiv a úcta k hrdince, jak už tu píše Hobo, Loukotkové se podařil silnější emoční zásah, přestože v knize o Johance pojednává spíš okrajově. Nicméně, Mark Twain určitě napsal knihu, kterou je třeba číst.