Panoptikum starých kriminálních příběhů přehled

Panoptikum starých kriminálních příběhů
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187820/panoptikum-starych-kriminalnich-pribehu-187820.png 5 137 137

Panoptikum série

1. díl >

Soubor sedmnácti kriminálních příběhů (autor se brání obvyklému názvu "povídka") z doby první republiky, napsaných na základě skutečných událostí, které se kdysi staly senzacemi. Kniha, která jakoby v mnohém navazovala na dva známé soubory Čapkových detektivních povídek; je v nich podobná lidská chápavost a laskavost, vtip, humor a dar živého slova. Autor o knize říká: "Tato kniha chce ukázat, jak pomalu a těžce (a často jenom za přispění náhody) sena světě rodí spravedlnost. A oslavit ty, co jí sloužili: trochu strejcovské detektivy a policejní rady dávných dob, kteří si samozřejmě nikdy nebyli vědomi, jak vznešené věci slouží, a nepovažovali svou službu za hrdinství, ale pragmatikální povinnost."... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panoptikum starých kriminálních příběhů. Přihlašte se a napište ho.

uzivatel6305
02.01.2025 4.5 z 5

Miluju příběhy pana Marka a tady jsem si to opravdu užila. Knihu jsem četla před dlouhými lety a teď se k ní vrátila díky audioknize a skvělému zpracování a interpretaci.

Je skvělé, když posloucháte s téměř neustálým úsměvem na tváři a vzpomínáte na úžasný seriál a herecké výkony našich tehdejších jedniček filmového plátna.

Příběhy popisují tu pravou českou náturu stejně jako Švejk nebo Čapkovy Kapsy, stejný český humor a pražské čtvrti a jejich povedené osůbky.

Ubrala jsem půjĺ hvězdičky za asi dva příběhy, které mě tolik nenadchly, ale jinak z celého srdce doporučuji a věřím, že vyjdou i další díly jako audio.

Hasickat
05.12.2024 5 z 5

Neměla jsem o knížkách ani tušení, dokud mi ji manžel nedonesl z knihobudky. Milé a hřejivé překvapení. Tématiku, styl psaní, dobu, ve které se příběhy odehrávají a dobovou právní úpravu prostě miluji a u knízky jsem si odpočinula. Pohlazení po duši. Další dva díly už jsou na cestě :)

Emik87
24.02.2024 5 z 5

Tyhle příběhy vždy potěší ducha a polechtají na srdíčku.

Kniha Panoptikum starých kriminálních příběhů v seznamech

v Mé knihovně142x