Rada Vacátko a jeho hříšní lidé přehled
Blanka Kovaříková
Panoptikum série
Jaroslav Marvan v nezapomenutelné roli TV seriálu Hříšní lidé města pražského se zapsal do paměti diváků natrvalo. Málokdo však už ví, že ztvárnil autentickou postavu vládního rady Josefa Vaňáska, od jehož narození letos uplyne už 130 let. Historie slavné pražské Čtyřky, životní příběhy pánů detektivů v buřinkách, jejichž potomky, ale i televizní představitele autorka vyzpovídala, dávné kriminální případy z policejního archivu a množství nádherných fotografií ze seriálu i ze soukromí zúčastněných tvoří obsah knížky, která potěší nejen milovníky literatury faktu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rada Vacátko a jeho hříšní lidé. Přihlašte se a napište ho.
Moc pěkně zpracovaná kniha,zajímavé příběhy ze života skutečných detektivů,podle,kterých byl natočen známý seriál Hříšní lidé.
Kniha Rada Vacátko a jeho hříšní lidé v seznamech
český film zfilmováno – TV seriál
2013 | Příběhy domů slavných - Na známé adrese |
2007 | Rada Vacátko a jeho hříšní lidé |
2012 | Zločin a vášně za rady Vacátka - Nové příběhy z pražské Čtyřky |
2016 | Rada Vacátko & jeho hříšní lidé - Po stopách slavného seriálu |
2020 | Retro příběhy |
Trochu širší záběr na postavy z oblíbeného seriálu a tehdejší detektivy z 30. let, kteří tvůrce seriálu inspirovali. U režiséra J. Sequense nesmí chybět nezbytná poznámka, autor kontraverzního seriálu Třicet případů majora Zemana.