Panství přehled

Panství
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22731/panstvi-22731.jpg 4 16 16

Isaac Bashevis Singer psal Panství v rozmezí let 1953 a 1955, a přestože román, původně vycházející na pokračování v americkém deníku Jewish Daily Forward, vyšel knižně až řadu let po vydání Rodiny Moskatovy (Argo 1997), zachycuje období ještě dřívější dobu mezi polským povstáním v roce 1863 a koncem devatenáctého století. Ústřední postavou románu z polského venkova i města, zalidněného typickými Singerovými hrdiny všedního dne, je Kalman Jakobi, zbožný a konzervativní Žid, zděšený skutečností, že se jeho dcera provdala za skeptika, i když sám je ve svém podnikání průkopníkem těch nejmodernějších obchodních metod.... celý text

Literatura světová Romány Historie
Vydáno: , Argo

Manor, 1967

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panství. Přihlašte se a napište ho.

Taťka Hraboš
24.07.2024 4 z 5

Od Singera jsem četl zatím jen před více než 25 lety Otroka a tehdy mě jako autor zaujal. Nicméně v téhle knize jsem mu nedokázal úplně přijít na chuť. Vypravěč je výborný, dobu a místní poměry, stejně jako rozmanité aspekty židovství a jejich proměny v dané bouřlivé době dokáže čtenáři ukázat mistrovsky, ale na můj vkus se příliš málo věnuje svým postavám, nejde z psychologického hlediska příliš do hlouby, jen tak zlehka klouže po povrchu. Navíc má těch postav až příliš mnoho, takže ve výsledku jsem si nějak k žádné nedokázal vytvořit vztah.

Vojslava
16.11.2013 5 z 5

Krásné životné postavy a strhující zápletky - velmi jsem si početla a doporučuji.

Kniha Panství v seznamech

Židé Polsko