Panství Loch Down přehled

Panství Loch Down
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508274/bmid_panstvi-loch-down-wd0-508274.jpeg 4 69 69

Třicátá léta dvacátého století. Skotskem se šíří tajuplná nemoc. Obyvatele panství Loch Down, urozenou a starobylou rodinu Inverkillenů, však mnohem víc trápí tenčící se zásoby toaletních ubrousků a otázka toho, kdo se postará o děti, když si chůva troufla opustit tento svět v tak nevhodnou dobu. Lord Inverkillen, hrabě a nejvýznamnější člen rodiny, je za podivných okolností nalezen mrtev. Inspektor označí incident za nehodu, ale paní MacBainovou, hlavní hospodyni, tím nepřesvědčí. Jelikož nikdo nesmí kvůli nemoci dům opustit a stejně tak do něj nesmí vkročit nikdo cizí, jsou jedinými podezřelými obyvatelé domu, ať už z řad rodiny či služebnictva. Vzhledem k tomu, že je rodina hraběte příliš zaneprázdněna tím, co se dá popsat jen jako nicnedělání, rozhodne se pustit do pátrání sama. Samozřejmě jen ve svém volnu. Odhalí tím celou řadu dlouho ukrývaných tajemství, lží a podvodů, jež mají život na panství navždy změnit.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: ekniha , Kontrast

Loch Down Abbey, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panství Loch Down. Přihlašte se a napište ho.

Katy_vKnihách
20.10.2024 2 z 5

Ne, tohle se nepovedlo! Téhle knize chybí hodně k tomu, aby byla čtivá. A já osobně myslela, že to nikdy nedočtu! Měla jsem neskutečný chaos v postavách, jelikož absolutně chyběli fyzické popisy jednotlivých lidí. A jména v tomhle případě nestačí, když se jedná o jednu rodinu. Podle anotace to vypadalo na detektivku, ale ta to rozhodně není! Nikdy bych se do rodinné ságy nepustila, tím spíš z jiného století. Protože koho baví číst si o problémech jedné rodiny? Šíleně nezajímavé, nudné, bez akce, bez šťávy. Tohle opravdu nemůžu doporučit ani snad milovníkům historických románů.

Satyrka
12.10.2024 4 z 5

Od téhle knihy jsem mnoho nečekala, tušila jsem jen nějaký náznak detektivky, a o to víc mě překvapilo, jak skvěle se četla a jak neskutečně mě bavila. Zvlášť, když se ukázalo, že to detektivka spíš není, a že to vlastně není žádný můj preferovaný žánr, že je to prostě román o jedné urozené rodině, která je dosti nesnesitelná a povýšená, zasazený ve dvacátém století, kde zrovna řádí něco jako covid. A že se autorka inspirovala covidem je jasné i kdybych si nepřečetla poděkování. Nejen tím, jak rodina nemoc zlehčovala, zprávy zase nebyly skoro o ničem jiném, a jak se nedala sehnat mouka, protože se jí všichni snažili zásobit...
Absurdní a úsměvné situace, propletené vztahy a plno, plno tajemství. Mě to fakt bavilo a nedokázala jsem se od knihy odtrhnout. Opět ukázka toho, že to, co máme není samozřejmostí a měli bychom si toho vážit, a pozorovat, dá se říct úpadek, rodiny se šlechtickými tituly, je prostě zajímavé. Postupně snižovat své nároky je těžké, ale když si čtěte, jaké nároky musela snižovat tahle rodina... tak se mnohdy fakt pobavíte. Zároveň zajímavá ukázka toho, že být nevšímavý vůči nejen své rodině, jde bezpečně i bez závislosti na mobilech.
Rozkrývání záhad, tajemství a pletich jsem si užívala a konec se mi moc líbil, i když mě zároveň rozesmutnilo, že je konec. (Kniha, co chci dočíst, ale nechci...) Hlavně mě hodně překvapil doslov, kde se dozvíte, jak celá rodina nakonec dopadla.
(Možný SPOILER: Hlavně mi za celou dobu vůbec nedošlo to s Angusem a Hughem... Zrovna mně... Nečekala jsem to.)
Zkrátka za mě velmi povedená kniha, a ráda bych si zase někdy podobnou přečetla.
PS: A Loch Down - Lockdown... Hm...

Marla
06.08.2024 5 z 5

Výborná kniha! Královsky jsem se bavila tou směskou sociální satiry, detektivky, romantiky a tajemství. Zakončení celého příběhu byla už jen třešnička na dortu a když k tomu připočtu, že jsem ji pořídila v akci knížkodej za 29,-kč, tak je moje knihomolství dokonale uspokojeno:).

Zvrácená pouta, Netvor a další knižní novinky (48. týden)

28.11.2022

Kniha Panství Loch Down v seznamech