Paradox křesťanství přehled
Graham Greene
Kniha esejů shrnující příležitostné autorovy práce. Henry Graham Greene byl významný britský romanopisec 20. století. Psal také povídky, eseje, divadelní hry, scénáře, literární a filmové kritiky. Nějaký čas pracoval jako novinář a po určitou dobu byl dokonce zaměstnancem ministerstva zahraničí a agentem britské tajné služby.
Fejetony, eseje Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: 1970 , VyšehradOriginální název:
Collected Essays, 1969
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paradox křesťanství. Přihlašte se a napište ho.
Jedná se o sbírku esejů, projevů a menších statí, které jsou tematicky někdy dosti nesourodé. První část obsahuje krátké eseje Greena o ostatních spisovatelích, dosti z nich v současnosti neznámých, tou jsem se prokousával jen velmi těžko. Druhá část obsahuje rozhovor s Greenem a jeho úvody ke 3 vlastním románům, na základě úvodu k Jádru věci jsem se rozhodl si jej přečíst. Téma odpovídající názvu knihy se řeší velmi výživně až na posledních cca. 40 stránkách. Díky nim četby celé knihy nelituji.
Kniha Paradox křesťanství v seznamech
eseje křesťanství duchovní literatura
1957 | Tichý Američan |
1947 | Moc a sláva |
1994 | Lidský faktor |
1964 | Ministerstvo strachu |
1961 | Náš člověk v Havaně |
Nejsem cílová skupina knihy, ale mám knihy G. Greena rád, proto jsem chtěl vědět něco z jeho názorů. A inspirovalo mne to k četbě dalších knih a vyvolalo další otázky - znal G. Greene třeba knihu Mlčení?