Paradox křesťanství přehled

Paradox křesťanství
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13799/bmid_paradox-krestanstvi-GlS-13799.jpg 4 12 12

Kniha esejů shrnující příležitostné autorovy práce. Henry Graham Greene byl významný britský romanopisec 20. století. Psal také povídky, eseje, divadelní hry, scénáře, literární a filmové kritiky. Nějaký čas pracoval jako novinář a po určitou dobu byl dokonce zaměstnancem ministerstva zahraničí a agentem britské tajné služby.

Fejetony, eseje Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Vyšehrad

Collected Essays, 1969

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paradox křesťanství. Přihlašte se a napište ho.

kuruteku
03.11.2024 3 z 5

Nejsem cílová skupina knihy, ale mám knihy G. Greena rád, proto jsem chtěl vědět něco z jeho názorů. A inspirovalo mne to k četbě dalších knih a vyvolalo další otázky - znal G. Greene třeba knihu Mlčení?

Akimbo
04.02.2020 4 z 5

Jedná se o sbírku esejů, projevů a menších statí, které jsou tematicky někdy dosti nesourodé. První část obsahuje krátké eseje Greena o ostatních spisovatelích, dosti z nich v současnosti neznámých, tou jsem se prokousával jen velmi těžko. Druhá část obsahuje rozhovor s Greenem a jeho úvody ke 3 vlastním románům, na základě úvodu k Jádru věci jsem se rozhodl si jej přečíst. Téma odpovídající názvu knihy se řeší velmi výživně až na posledních cca. 40 stránkách. Díky nim četby celé knihy nelituji.

Hobo
04.09.2018 5 z 5

Ne vždy jsem se vším souhlasil. V každém případě bylo nad čím přemýšlet.

Kniha Paradox křesťanství v seznamech