Parsifal přehled
Tomáš Vondrovic
Legenda o rytíři Parsifalovi a hledání sv. Grálu, která spadá do okruhu pověstí o králi Artušovi, patří k právem k pokladům evropské literatury. Zpracování Tomáše Vondrovice vycházející převážně z pramenů Wolframa z Eschenbachu je určené zejména pro srdce a představivost dětských čtenářů; kromě etického významu zachovává i rozměr poetický a hlubinně archetypální.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Parsifal. Přihlašte se a napište ho.
Naprosto nečekané pohlazení a úžasná četba dětem před spaním a to i pro mě. Od autora si toho asi pořídím více.
V záplavě dnešních pseudo-pohádek s naprostým nedostatkem archetypů, poezie i hravého humoru natož okřeněné nadčasovou moudrostí - velmi milé překvapení.
Kniha Parsifal v seznamech
2009 | Potopený konvoj |
1982 | Smích a písně Montmartru |
2017 | Když ještě chodil Pán Ježíš s Petrem po světě - České lidové pohádky |
2019 | O naší milé paní |
2002 | Ježek Jožka |
Pěkný a záslužný čin Tomáše Vondrovice a vydavatelství Malvern. Snad poprvé je našim mladým čtenářům a čtenářkám přiblížena postava jednoho z nejznamenitějších rytířů z okruhu krále Artuše-Parsifala. Vondrovic vychází z pověstí, legend a hlavně ze zpracování látky německým básníkem Wolframem z Eschenbachu.
I jako už nějaký ten rok dospělý jsem se s chutí začetl do příběhů tohoto rytíře a přitom vzpomněl na časy, když jsem hltal báje, pověsti a legendy z dob minulých od mistra Petišky.
Věřím, že dnešním mladým čtenářům přijde rytíř Parsifal k chuti a mnozí z nich pak snad i zatouží býti jako on- chrabří, čestní, dvorní a soucitní.