Past přehled
Melanie Raabe
Známá spisovatelka Linda Coradsová je pro své fanoušky i média hádankou. Je jí osmatřicet let a již více než jedenáct let nepřekročila práh své vily. Navzdory tomu je velmi úspěšná. Málokdo tuší, že ji trápí strašlivá vzpomínka z minulosti. Před lety našla totiž svou mladší sestru Annu mrtvou v jejím bytě - a zároveň zahlédla vraha. Jeho tvář ji pronásleduje všude, i ve snech. Proto když jednoho dne spatří ten děsivý obličej v televizi, je v šoku. Po zralé úvaze vymyslí plán, jak vraha dopadnout a usvědčit – nastraží mu past. Co se vlastně tenkrát v tu osudnou noc u její sestry odehrálo?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2016 , Knižní klubOriginální název:
Die Falle, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Past. Přihlašte se a napište ho.
Kniha PAST je mojím prvým stretnutím s autorkou. Po zhliadnutí hodnotenia na DK som od knihy neočakávala nič svetoborného. Kniha ma ale veľmi milo prekvapila. Obsahuje naozaj originálny príbeh o spisovateľke Linde, ktorá sa celých 12 rokov snaží vysporiadať so smrťou, vraždou jej sestry Anny. Obzvláštnením knihy sú kapitoly z Lindinho románu Pokrvné sestry, ktorý hlavná hrdinka napísala, aby do svojho domu, z ktorého nikdy nevychádza, nalákala sestrinho vraha. Prostredníctvom týchto kapitol nám autorka odkrýva minulosť, Linda spomína a autenticky píše o sestrinej vražde a vyšetrovaní. Autorka si dala veľmi záležať na charaktere hlavnej hrdinky, ktorá dominuje v celom príbehu. Vďaka opisom jej pocitov, myšlienok som sa s ňou dokázala stotožniť, chápala som, čo si všetko musela prežiť, aké pochybnosti ju trápili, aké strachy prežívala. Na konci knihy sme sa dozvedeli, prečo vrah zabil jej sestru. Otázka - prečo? Lindu celý život trápila, preto som bola rada, že sa dočkala jej odpovede. Kniha bola veľmi čtivá, vďaka krátkym kapitolám, autorkin štýl písania ma dokázal držať v napätí počas celého príbehu, čítanie som si veľmi užila. Preto ma veľmi teší, že ma na poličke čaká aj jej druhá kniha. Túto knihu budem určite odporúčať ďalej aj ostatným čitateľom.
Knihu jsem dočetla asi jen pro to,že nerada nechávám knihy nedočtené.První půlka by snad ani nevadilo ,kdybych ji přeskočila,druhá půlka knihy mě pak už celkem bavila.
Kniha Past v seznamech
v Mé knihovně | 105x |
2,5 hvězdičky. Vleklá přípravná část, pak hon na kočku a na myš, kdy vlastně nevíme, kdo je kým a závěr slaďoučký. Nebavilo mě to.