Päť bohov putuje cez more přehled
Bohumil Říha
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Päť bohov putuje cez more. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mého dospívání, kterou jsem přečetla několikrát. Byla jsem unesená Petrou i její rodinou...a také krásnými ilustracemi Dagmar Berkové...Moc hezká knížka, kdoví, jestli by se současným dospívajícím líbila...
Knihu jsem zachránila před osudem, který by skončil ve sběru na papír už před mnoha lety. Je to vlastně obyčejně-neobyčejný příběh o přátelstvích, lásce, rodině apod. mé jmenovkyně, (a dokonce autor použil i jedno mé oblíbené klučičí jméno) což mi přišlo ještě sympatičtější. :) Je pravda, že jsem jí četla dávno, ale nezapomenu, jak moc se mi líbila. Navíc, rychle se čte. Doporučuji. :)
Kniha Päť bohov putuje cez more v seznamech
rodinné vztahy pro dívky pro mládež dívčí romány
1957 | O letadélku Káněti |
1977 | Přede mnou poklekni |
1986 | Vítek |
1984 | Dětská encyklopedie |
1976 | Velká obrázková knížka pro malé děti |
Říha měl cit pro děti velké i malé, klobouk dolů. Tuhle knihu jsem viděla v dětství na poličce u mé starší sestry a odrazoval mě název, jelikož jsem myslela, že jde o literaturu faktu :). Až dnes jsem si ji jako trofej přinesla z knihobudky a s nostalgií přečetla. Kniha je plná zajímavých symbolů psaných mezi řádky.