Patnáctiletý kapitán přehled
Jules Verne
Příběh patnáctiletého plavčíka americké velrybářské lodi Poutník Dicka Sanda o jeho strastiplné pouti nejdříve na lodi a posléze Afrikou je znám z mnoha vydání a adaptací. Vedle poučení z entomologie, námořnictví a přírodopisu Afriky poukazuje román na hrůzy obchodu s otroky v druhé polovině 19. století a vyzdvihuje statečnost a odvahu mladých lidí.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1941 , Josef R. VilímekOriginální název:
Un capitaine de quinze ans, 1878
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Patnáctiletý kapitán. Přihlašte se a napište ho.
ovšem způsob, jakým zlý padouch (nomen omen) ošálil kompas, je za vlasy přitažený. takhle to prostě nejde. na jednom "brejnstormu" jsme zkoušeli zkonstruovat automatický mehanyzmus, který by uměl odklonit kompas o dvacet-třicet stupňů, a to jsme ani neměli požadavek, aby byla úprava nainstalovatelná během pár vteřin a na první pohled neviditelná.
Okovy neslobody!
Veľmi silný, smutný a miestami až desivý príbeh z Afriky o otrokároch i otrokoch. Nie som si istý, či toto je kniha pre deti. Zaujímavý námet, pri ktorom si mnohí z nás povedia: „Chválabohu, už je to za nami.“ Skutočne je to tak? Tim Ballard, bývalý agent CIA, o tom nedávno povedal: „Dnes je zotročených viac ľudí ako hocikedy predtým.“
Kniha Patnáctiletý kapitán v seznamech
v Přečtených | 1 402x |
1937 | Dvacet tisíc mil pod mořem |
1965 | Cesta do středu Země |
1985 | Dva roky prázdnin |
1963 | Pět neděl v balónu |
1963 | Cesta kolem světa za osmdesát dní |
Tak já mám tuhle knížku od pana V.nejraději.Možná je to tím že jsem jí četla jako první.Klidně si jí přečtu znovu až mi bude 100 let.