Pátý list čtyřlístku přehled
Jana Knitlová
Někdy bychom si přáli zapomenout na vše, co se nám v životě nepovedlo. Kostlivce ve skříni má i čtyřlístek přítelkyň, které se po mnoha letech setkávají na vernisáži. Z emigrace ve Francii se právě vrátila excentrická Nena, která se s obrovským entuziasmem pouští do podnikání a zakládá vlastní galerii. Vzápětí ale Nena umírá, a přítelkyně, které s ní studovaly na Akademii výtvarných umění, se scházejí na jejím pohřbu. Je za její smrtí něco víc než blesková nemoc? Má se začít bát jedna druhé? ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pátý list čtyřlístku. Přihlašte se a napište ho.
Byla jsem ráda, že jsem v knihovně narazila na českou autorku. Čekala mě však zklamání. Jednalo se spíše o psychologický román. Knihu jsem sice dočetla do konce, ale kdybych jí odložila nic se nestalo. Přikláním se k těm negativním komentářům pode mnou.
Kniha Pátý list čtyřlístku v seznamech
1986 | Bota jménem Melichar |
1989 | Krakonoš a lyžníci |
1997 | Stoletá holka |
2011 | Pátý list čtyřlístku |
1978 | Talent na Julii |
Bohužel zklamání. Podivné vztahové propletence, kdy musíte číst některé pasáže dvakrát či třikrát, případně se k nim vracet, abyste si zapamatovali situaci postav v příběhu v minulosti a přítomnosti. Po čase jsem se už přestala orientovat, s kým vším měl fešný profesor poměr. Nesedl mi autorčin styl, detektivku jsem v tého knize prostě nemohla najít. Dostala jsem ji k narozeninám, takže jediné "plus" pro mě je, že jsem za ni neutratila peníze. Půjde dál, do knihotoče.