Pečeť smrti přehled

Pečeť smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/552130/bmid_pecet-smrti.jpg 4 497 497

Oldřich z Chlumu se sice ocitl v nemilosti českého krále, ale přesto je povolán do Prahy, aby vyřešil na první pohled jednoduchý případ. Malostranský špitál vlastní darovací listinu na tři vesnice vystavenou Václavem I., otcem Přemysla Otakara II. a jeho předchůdcem na královském trůně. Král si ovšem nepamatuje, že by kdy jeho otec špitál obdaroval. Královský prokurátor začne případ prošetřovat a narazí na vraždu staroměstské měšťanky, která se nechala vydržovat několika zámožnými muži, kromě jiného i nejvyšším komořím. A ačkoli tomu ze začátku nic nenasvědčuje, Oldřich z Chlumu záhy odhalí, že oba zločiny spolu úzce souvisejí. Pomalu začíná rozplétat klubko složitých intrik, které ho tentokrát zavedou do křivolakých a ponurých uliček Starého Města pražského.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pečeť smrti. Přihlašte se a napište ho.

85098211
01.11.2024 5 z 5

(možný drobný spoiler)
Konkrétně v této knize mi chyběla manželka Oldřicha z Chlumu, paní Ludmila z Vartemberka... Ale jinak případ jako takový byl opět autorův klasický, a protože už jich mám přečtenou celou řadu, dost dobře znám také jeho styl psaní - a ten mi vyhovuje. Tentokrát jde o jistou darovací listinu a vraždy s ní úzce souvisící. A hned má Oldřich z Chlumu co vyšetřovat ;-). Velkou roli zde sehraje i jeho panoš Ota, který mu samozřejmě pomáhá, seč mu síly stačí ;-). Jenomže také na tuto svoji pomoc víceméně dojede. Jak to s ním nakonec dopadne, už určitě prozrazovat nebudu, ale musím přiznat, že to bylo opravdu hodně, hodně napínavé! A také jediné, co bych asi autorovi chtěla vytknout. Obávám se totiž, že ve skutečnosti by to takhle dopadnout nemohlo...
Kniha je čtivá jako obvykle, a tak ji jako celek hodnotím plným počtem. No a kromě toho se brzy budu těšit na další setkání s Oldřichem a jeho pomocníky ;-).

sgjoli
26.05.2024 3 z 5

Měla jsem ještě chuť na další detektivku s Oldřichem, tak jsem se rozhodla pokračovat s dalším dílem. A byl to opět klasický Vondruška.
Přiznám se, že jsem se u tohoto dílu trošku ztrácela v těch listinách a v uplatňování toho práva, které se kolem těch listin motá. Ale jinak zápletkou opět zajímavé - prostě to, co od této série čtenář čeká. Opět tu najdeme i popichování Diviše a Oty, i když Ota se mi v tomto díle zdál o trochu vážnější, než jindy, což se mi vlastně líbilo. Že to prostě není jen povrchní proutník, co honí každou sukni, ale má jako postava i emocionální hloubku.
V poslední třetině knihy mi docela mrazilo a měla jsem strach, jak to skončí - kdo četl, asi tuší, nač narážím. To se mi ještě u Vondrušky nestalo, aby ve mně toto vyvolal.
Každopádně se určitě těším na další díl a co si Vondruška pro nás připravil.

Luigi1
13.05.2024 5 z 5

Moc se mi to líbilo dobře se to četlo

Kniha Pečeť smrti v seznamech

v Mé knihovně231x