Relikviář přehled
Douglas Preston , Lincoln Child
Pendergast série
Kniha navazuje na román Relikvie. Děj se odehrává o osmnáct měsíců později v New Yorku. Znovu se objevují záhadné vraždy. Způsob provedení připomene všem, kdo se zúčastnili boje s Mbwunem, události v Muzeu. Tentokrát se ale obětmi vražd stávají bezdomovci žijící v opuštěných tunelech newyorské podzemní dráhy. Do pátrání po Mbwunovi se pouští známý tým - agent Pendergast, podporučík D'Agosta, dokror Frock a doktorka Margo Greenová. V jedné z obětí poznávají Graga Kawakitu. Postupně odhalují, že Kawakita objevil několik semen rostliny, jíž se Mbwun živil, dokázal z rostlin izolovat drogu, díky které měl Mbwun obrovskou sílu a rychlost. Současně ale také zjistlil, že droga umožňuje nezvykle rychlou regeneraci lidských tkání a prodlužuje lidský život. Aby její účinky prověřil, nabídl ji jako zcela novou omamnou látku narkomanům a bezdomovcům a začal ji také užívat, protože trpěl nevyléčitelnou chorobou páteře. Neuvědomil si ale, že droga vyvolá v lidském organismu i nevratné tělesné deformace. On sám i všichni, kdo drogu užívali, se podtupem času změnioli v Mbwuny. Nikdo z týmu vyšetřovatelůale nechápe, odkud se droga bere i po Kawakitově smrti. Při pátrání hluboku v newyorském podzemí v prostorách zapomennutého soukromého metra pro společenskou smetánku objeví agent Pendergast svatini Mbwanů a rozhodnou se zatopit podzemí z jezera v Central Parku. Těsně+ před zatopením se dostanou všichni znovu do podzemí a v tunelech u svatyně jsou svědky obřadu, při němž odhalí, kdo je vlastně novým producentem drogy a vládcem Mbwunů.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2000 , AlpressOriginální název:
Reliquary, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Relikviář. Přihlašte se a napište ho.
Výborný druhý díl. Tentokrát se odehrává v podzemí New Yorku.Napínavá kniha,která se dobře četla i když začátek byl trochu pomalejší postupně se to zlepšovalo a na konci to byla pecka. Jen Pedergast se tam moc často neobjevoval. Takový konec jsem nečekala dost mě to překvapilo,ale dobře to nakonec dopadlo.
Opět výborná volba prostředí. Podzemí New Yorku je tajemné a nepředvídatelné, dořešení prvního dílu uspokojivé, hlavní postavy sympatické a i nadále víme o agentu Pendergastovi velmi málo, tudíž je široký prostor pro další díly na seznámení. Těším se na pokračování série.
Kniha Relikviář v seznamech
Zase dobré čtivo, napínavé, dobrodružné, s překvapivým rozuzlením, tuhle sérii s Pendergastem miluji. Jen ta umanutá Margo mi trochu leze krkem.