Relikvie přehled
Lincoln Child , Douglas Preston
Pendergast série
1. díl >
Expedice v Amazonské džungli pátrá po tajemném kmeni Kothogů. Nalezne chatrč s kultovními předměty kmene. mezi nimiž je dokonale propracovaná soška podivné bytosti...
Literatura světová Detektivky, krimi Fantasy
Vydáno: 2018 , BB artOriginální název:
The Relic, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Relikvie. Přihlašte se a napište ho.

Zajímavé, ale trochu moc cílené na mladé muže, ideální do edice KOD (Knihy Odvahy a Dobrodružství).
Vzdáleně mi to připomíná Ztracený svět Sira Arthura Conana Doyla, jen s tím rozdílem, že se děj odehrává v muzeu uprostřed New York City a oním žijícím reliktem není druhohorní ještěr, ale velice starý, endemický virus.
Jinak pánové Child a Preston dokáží budovat atmosféru i děj, jenom škoda, že jejich postavy jsou vždy striktně černobílé, kdy na první pohled poznáte, kdo je klaďas a kdo antagonista a i jejich konání tomu vždy odpovídá. Zapomeňte, že by záporák udělal cokoliv dobrého, vždy se chová podle a vypočítavě, naopak kladní hrdinové by mohli ve svých činech soutěžit s Mirkem Dušínem a jeho partou Rychlých Šípů.
Celkem to nebylo špatné, rozhodně se jedná o napínavý román, který svižně odsýpá, nicméně občas některé scény neobstojí při kritickém hodnocení, lecos není úplně logické a štěstí je vždy pouze na straně dobra.
Za mě 70%, ale něco tomu chybělo.
Petra Stehlíková: Konec jsem měla vymyšlený jako první
27.06.2021
Kniha Relikvie v seznamech
v Mé knihovně | 298x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Taková béčková variace na Jurský park odehrávající se v newyorském muzeu. I když tady není děsivým monstrem Rex, ale genetický mutant.
Trochu škoda je že, jak už tady někteří psali, je hned od začátku jasně dané rozdělení na klaďase a záporáky, tudíž člověk docela předvídá jak se postavy zachovají.
Nicméně příběh i přesto svižně odsýpal a napětí rozhodně nechybělo. Pomyslnou třešničkou je potom epilog...
Možná časem sáhnu po dalších dílech.