Percy Jackson (2009) | Databáze knih

Percy Jackson přehled

Percy Jackson
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212476/mid_percy-jackson-212476.jpg 4 2536 2536

Percy Jackson série

1. díl >

Jmenuji se Percy Jackson. Do teď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu.

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (CZ)

The Lightning Thief, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Percy Jackson. Přihlašte se a napište ho.

Anikkk
16.02.2025 4.5 z 5

Veľmi milo ma prekvapilo, ako sa dali zakomponovať staré antické grécke báje do súčasnosti. A hlavne tak, aby to zaujalo a bavilo aj dnešného mladého čitateľa. To bolo pre mňa najväčšie prekvapenie. Lebo, kto už dnes číta grécke báje, koho zaujímajú?!
Ale samotný príbeh...akčný, rýchly, plný čarov. Hlavný hrdina odvážny, hrdinský, kamarátsky. Inak, sympatické mi boli všetky hlavné postavy.
Nedivím sa, že to baví chlapcov od cca 10 rokov.

ikvok
13.02.2025 5 z 5

Filmy mě moc baví, tak jsem se po letech rozhodla pro knihy. Jak to tak bývá, ve filmech chybí spousta podstatných pasáží. V knize je děj prokreslenější, zajímavější, v mnoha ohledech hodně jiný. Nechybí ani vtipné části. První díl psaného Percyho si mne získal.
P.S. Druhý vypadá taky dost slibně!

Ownkai
02.02.2025 4.5 z 5

Skvěle prokreslený svět bohů a polokrevných. Pěkný propracovaný děj, kniha je velmi čtivá. Jen některé části výpravy byly trochu přitažené za vlasy.
A je jen těžko uvěřitelné, že hlavním hrdinům je cca 12 let. Dialogy a vnitřní monology odpovídají minimálně starším teenagerům.
Hned se vrhám na druhý díl! :)

S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023

Nestvůry žijí v opravdovém světě. Teprve tam zjistíš, jestli jsi k něčemu, nebo ne.

Nemůžeme dělat nic než následovat svůj osud...

Je zábavné, jak si lidi dokážou přizpůsobit rozum okolnostem a napasovat je do své verze skutečnosti.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Percy Jackson v seznamech

v Přečtených4 145x