Pohár bohů přehled

Pohár bohů
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521230/bmid_pohar-bohu-64e0e718b3812.jpg 5 130 130

Percy Jackson série

Dlouho očekávané pokračování bestsellerové série Percy Jackson. Dostat se na vysokou? To je úkol hodný samotného poloboha! Percy Jackson už několikrát zachránil svět a teď doufá, že prožije normální maturitní ročník. Bohové s ním ale ještě neskončili. Percy bude muset splnit tři úkoly, aby z Olympu získal tři potřebná doporučení na vysokou školu. Prvním úkolem je pomoct Diovu číšníkovi získat zpět jeho pohár dříve, než se dostane do nesprávných rukou. Podaří se Percymu, Groverovi a Annabeth najít ho včas?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

The Chalice of the Gods, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohár bohů. Přihlašte se a napište ho.

Vjeerus
30.12.2024 3.5 z 5

Příjemný návrat po letech k Percymu. I když je hlavní hrdina zase o kus starší, stále je to stejný blázínek se smyslem pro humor. Jen mu do myšlenek pronikají dospělejší názory, což cením, protože nikdo nemůže být stále nevycválaný puberťák.
Nemůžu se ale zbavit pocitu, že autorovi nějaké detaily unikli. A nebo jsem se ztratila já v čase, kdy se odehrává tento díl a kdy se odehrávají další série od autora, protože nějaké věci pro mě nejsou nové a mám dojem, že už se stali (sourozenec, nošení kšiltovky apod.).
Kniha se opravdu perfektně čte. Má krátké kapitoly, skvělý humor a svým způsobem akce od začátku do konce. Nejsou to žádné krvavé bitvy, spíš úsměvné situace, při kterých ale o ten život jde. No vážně, hejno slepic na první dobrou nezní jako hrozba.
Příběhu asi nemám vyloženě co vytknout. Je to humorné fantasy pro dospívající, rádoby šestý díl (je lepší mít přečtené i bohy Olympu) se vyloženě nijak nevymyká tomu, co známe z předchozích dílů. Trio hlavních hrdinů spolu skvěle funguje a doplňuje se. Anabeth prostě perfektně vyvažuje ti klučičí impulzivitu.
Mám ale jednu obří výtku na Fragment. Pro lidi, kteří na knihách od Riordana vyrůstali a čekali na každý nový díl je trošku podpásovka ten rozměr. Proč musí být kniha o těch několik milimetrů nižší než první vydání?

ciaram
26.12.2024 4 z 5

Beru to tak, že autor chtěl fanouškům dopřát náhled do dospělejšího života Percyho. Už jsem zapomněla na to, jak byl Percy vtipný. Bylo to zkrátka milé a krátké počtení.

Zelený_Drak
25.12.2024 3 z 5

Bála jsem se, že po uzavřené pentalogii bude další díl jaksi navíc, ale i když tady už ve srovnání s předchozími knihami "o nic" nejde, příběh a hrdinové mě stále baví. Věřím, že komu se líbil původní příběh, toho nový díl nezklame.

Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)

08.10.2023

Ohlídnu se za svým životem a pomyslím si No, zvládli jsme to. Jo jednoho dne umřeme - možná brzo - ale byla to docela fajn jízda ne?

Kniha Pohár bohů v seznamech

v Mé knihovně123x