Případ dětinského dědice přehled

Případ dětinského dědice
https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84152/pripad-detinskeho-dedice-84152.jpg 4 51 51

Peregrin Kameník série

1. díl >

Pár hodin po soudu je zavražděn žalobce z případu pře o poručnictví nad slabomyslným Vítem Mečířem. Předivo tajemství a záhad rozplétá Mistr boloňské univerzity Peregrin Kameník.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ dětinského dědice. Přihlašte se a napište ho.

Switch
17.09.2024 4 z 5

Kniha se četla dobře. Trochu se nemohu ubránit srovnání s Podrychtářem Václavem ze stejného prostředí a časového období. U knih s Václavem jsou postavy sympatičtější, opravdovější a uvěřitelnější. Zde figuruje velmi chytrý Peregrin Kameník řeší případ, je obklopen společníky ale kniha je tak nějak neumí popsat abych se s nimi jako čtenář ztotožnil. Kdybych nečetl knihy s Václavem, dal bych asi pět hvězd... Bohužel pro pana Šoltésze, který napsal opravdu dobrou knihu. Příběh je příjemný, zápletka zajímavá, rozuzlení zajímavé. Některé rozhovory hlavní postavy mi přišly nudné až otravné. Přesto doporučuji, kniha stojí za přečtení.

roman6788
31.10.2023 5 z 5

Skvelý dobrodružný román a detektívka. Najmä, keď si uvedomíme, že to vzniklo za socializmu, tak je to porovnateľné s Jurajom Červenákom (Stein a Barbarič), a trúfam si povedať aj s Danom Brownom. Oceňujem obzvlášť humor v popiskách pod ilustráciami.

Tyna_Pav
11.04.2023 4 z 5

Po stěhování jsem měla vybalenou jen jednu krabici knih a v ní ležela tato. Už jsem neměla co číst, tak jsem po ní sáhla a tyjo, překvapivě fajn. Historické romány mě docela baví a detektivky taky, tahle kniha to hezky zkloubila. Musím vypíchnout, že je psána svižně, žádné zdlouhavé okecávání, takže to rychle plyne a baví. Snad jen Peregrinovy sexuální fantazie mi tam přišly občas lehce nechutné, ale jinak nemám co vytknout.

Kniha Případ dětinského dědice v seznamech

Praha 15. století historické detektivky

Pavel Šoltész