Perfektní nebožtík přehled

Perfektní nebožtík
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37419/bmid_perfektni-neboztik-w6E-37419.jpg 3 50 50

Humoristický detektivní román z amerického prostředí druhé poloviny čtyřicátých let tohoto století, poctěný literární cenou Edgar. Líčí zmatky kolem zavraždění bohatého zakladatele tělovychovného hnutí, jež se z dobrých tělovýchovných zásad zvrhlo v bezduchý fanatický dril. Děj se odehrává na ostrově u floridského pobřeží, kde si nebožtík vybudoval výnosný tělocvičný podnik.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Odeon

What A Body!, 1949

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Perfektní nebožtík. Přihlašte se a napište ho.

kamila5406
25.04.2023 2 z 5

Nuda kniha dobrá tak před spaním jinak mě nijak nezaujala

dalia1769
07.02.2023 4 z 5

Humorná oddechovka, takové čtení na dovolenou. Detektivní příběh je pozadím pro vtipné zápletky a zmatky, postavy jsou povětšinou hodně absurdní a příběh připomíná chvílemi grotesku. Autor píše ironicky, vtipně. Není to žádné veledílo, ale fajn nenáročná zábava.

hagenbugen
26.07.2021 5 z 5

přečteno jedním dechem, už dlouho jsem se nad knížkou tak nepobavil - o satiru tu jde především, byť i samotná zápletka je zajímavá (na úplné rozuzlení je třeba čekat až do úplného konce, protože tohle vás fakt nenapadne) a kdo hledá něco jiného, tak je na špatné adrese. děj má rychlý spád, přišlo mi, že tam není věta navíc, postav akorát tak na zapamatování (fantazii podněcuje hlavně Sandra s Amoronem), vlastně jediné, co mi tam chybělo, byly ilustrace pana Borna i uvnitř... nemůžu srovnat s originálem ani jinými překlady, ale toto české hraní si se slovy bylo prostě - perfektní!

Ocenění knihy (1)

1950 - Edgar Allan Poe Awards (Best First Novel)

Kniha Perfektní nebožtík v seznamech

detektivní a krimi romány humor tělovýchova Florida

Autorovy knížky

Alan Green