Zdraví tě bestie z hvězd přehled
Robert Feldhoff
Země ve 49. století je centrem dobře zorganizované vesmírné říše, kosmické lodě překonávají propastné vzdálenosti, lidé žijí v blahobytu, všechno je zdánlivě v nejlepším pořádku. Přesto se pádem z jištěného okna zabije dítě, ačkoli je to naprosto nemožné. Kdosi velice nechutným způsobem začne vraždit mimozemské diplomaty. Podivný muž-stín tahá za provázky. Oč mu jde? Vyšetřování přebírá na vlastní pěst agent pozemské zpravodajské služby Sholter Roog, který byl na základě „nadprůměrných sklonů k násilí“ stažen z aktivní služby…... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1999 , Ivo ŽeleznýOriginální název:
Grüße vom Sterenbiest
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zdraví tě bestie z hvězd. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Zdraví tě bestie z hvězd v seznamech
1999 | Zdraví tě bestie z hvězd |
2006 | Hvězdný bastard |
1998 | Trokan se probouzí |
2000 | Země nikoho |
1998 | Herreachové |
Většina knihy se točí kolem dvou hlavních postav vyšetřovatelů a hlavního záporáka. Do zhruba první poloviny knihy jsou postavy ne moc čitelné, ale během rozplétání případu se odhalují a mění, a tím pádem se stávají více aktivní částí příběhu a čtenář se s nimi více sžije. NÁSLEDUJE SPOILER! Nakonec všechno dobře dopadne i přes počáteční neúspěch zabránit vraždám a terorizmu. KONEC SPOILERU! Má to ale překvapivý konec, jehož semínko už je vloženo během příběhu - nikdy nerozbaluj neznámé dárky! :-)
Když budu knihu hodnotit jako celek, tak je to nadprůměrné dílko ze světa Perryho Rhodana, na kterém se mi libí, že člověk nemusí znát reálie tamního univerza, a tím funguje i samostatně.