Pes, který jedl lanýže přehled
Suzanne Carreiro
Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreirová toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala. Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky – a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů a návodů.... celý text
Literatura světová Kuchařky
Vydáno: 2018 , ArgoOriginální název:
The Dog Who Ate the Truffle, 2010
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pes, který jedl lanýže. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (1)
Knižní novinky (18. června - 1. července)
18.06.2018
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Pes, který jedl lanýže v seznamech
v Právě čtených | 2x |
v Přečtených | 8x |
ve Čtenářské výzvě | 4x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 7x |
v Chystám se číst | 24x |
v Chci si koupit | 15x |
v dalších seznamech | 1x |
Zakoupeno cestou na dovolenou, mám ráda "cestopisy o jídle" a tahle knížka se k nim řadí. Sice jsem ze začátku byla trochu rozpačitá z jisté chaotičnosti, ale postupně jsem se začetla a čtení si užila. Množství lákavých receptů občas přerušených líčením života v Umbrii, slovíček italských výrazů a z celé knihy sálá radost ze života a dobrého jídla. Jen jsem se občas smála, když byla autorka docela perplex z opatřování masa na vaření. No prostě to kuře nebo králík se musí zabít, no....