Pěšky mezi buddhisty a komunisty přehled
Ladislav Zibura
Nešikovný mladý muž ujde 1 500 kilometrů pěšky v Nepálu a v Číně. Dějí se mu hrozné věci, ale on se jim jen směje. "Svět z televize je někde tam venku. Jen si pro něj někdy musíš dojít pěšky. - To je motto excentrického poutníka Ladislava Zibury, který se tentokrát vydal zdolat Himálaje a probádat údolí čínských a nepálských řek. Ať už zrovna trpí výškovou nemocí, zachraňuje lidský život nebo je zatýkán čínskou policií, vše komentuje s humorem. Chodí pěšky, spí u cizích lidí doma a vloni o tom napsal svou první knihu, a teď se nechal přemluvit a napsal druhou.... celý text
Literatura česká Cestopisy a místopisy
Vydáno: 2016 , BizBooksInterpreti: Ladislav Zibura
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pěšky mezi buddhisty a komunisty. Přihlašte se a napište ho.
Všechny knížky od pana Zibury jsou sázkou na jistotu :) Líbí se mi především jeho humor a fakt, že v každé svízelné situaci dokáže najít něco pozitivního i poučného. V této knize, s odvahou a vtipem sobě vlastním, prochází nejdřív napříč Nepálem, aby pak odcestoval do obrovské Číny. Jako vždy se samozřejmě dozvídáme i množství informací o daných zemích, čili knížka je pro čtenáře jak zábavnou, tak poučnou. Doporučuji všema deseti :))
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (leden)
16.01.2017
Kniha Pěšky mezi buddhisty a komunisty v seznamech
v Přečtených | 3 450x |
ve Čtenářské výzvě | 1 081x |
v Mé knihovně | 866x |
buddhismus Čína humor cestopisné příběhy cestování cestopisy Nepál české cestopisy pěší turistikaAutorovy další knížky
2016 | Pěšky mezi buddhisty a komunisty |
2019 | Prázdniny v Evropě |
2017 | Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii |
2021 | Prázdniny v Česku |
2020 | 40 dní pěšky do Jeruzaléma |
Hezký!
Opravdu hezký!
A ten závěr, tak ten mě skoro dojal. Málokdy se Čech od Čecha dočká něčeho jiného než skuhrání a lamentování, a přitom si fakt nemáme v porovnání s jinými částmi světa na co stěžovat. A toto Ladislav Zibura ví. Svým putováním, optimismem a láskou k naší zemi si mě získal. Člověk fakt asi musí vyjet párkrát někam do světa, aby získal odstup od těch našich žabomyších válek a pak ocenil i docenil ten náš Kokořín.