Stříbrné oči přehled

Stříbrné oči https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454189/bmid_stribrne-oci-XcZ-454189.jpg 4 42 42

Pět nocí s Freddym série

1. díl >

Kniha inspirovaná nejprodávanější sérií hororových videoher sleduje příběh Charlie a jejích přátel, kteří se po deseti letech od hrůzných událostí vrací do rodného města. Tehdy došlo v místní pizzerii ke čtyřnásobné vraždě. Ale kdo je vlastně vrah? Cesta zpět je otevřená, vše vypadá jako tehdy, jen kdysi roztomilí maskoti oblíbené restaurace změnili tvář…... celý text

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Silver Eyes , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stříbrné oči. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

w.d.taylor
14.02.2024 5 z 5

Miluji FNAF! To je důvod proč čtu tuto knižní sérii.
pěkné popsání animatroniků. Jsem spokojená.

Annabelle
13.02.2024 3 z 5

Příběh vypráví o sedmnáctileté dívce Charlie, která se po deseti letech vrací do rodného městečka. Právě před deseti lety se ztratil její kamarád Michael, jehož rodiče nyní organizují akci k výročí této smutné události.

Návrat do místa a hlavně do domu, kde Charlie vyrůstala ji opět připomene události z jejího dětství, které se již zdály v její paměti zapomenuty. Ať už podivínské chování jejího otce, který byl geniálním tvůrcem animatroniků, nebo útržky děsivé události se žlutým králíkem, který zasáhl do života její rodiny. Kromě špatných vzpomínek se svými starými přáteli také ale ráda vzpomíná na hraní si v jejich milované pizzerii Freddy Fazbear´s pizza. Napadne je, že se do pizzerie opět podívají, ovšem netuší, že objeví děsivé tajemství, které pizzerie skrývá.

Příběh knihy byl zajímavý, ale delší dobu trvalo, než se “rozjel. Místy se děj také táhl a defacto se něco pořádně zajímavého odehrálo na posledních pár stránkách, přestože na nějaké zajímavé scény tam prostor byl.

Také jsem nějak dlouho nemohla přijít na chuť hlavním postavám, které mnohdy jednaly opravdu zvláštně, chvíli dospěle, chvíli infantilně a především často nelogicky.

Ovšem jako fanynku FNAF si mě získal detailní popis pizzerie, přítomnost animatroniků a především přítomnost jedné klíčové herní postavy, která byla v knize úžasně napsána. Rozhodně nejsem z knihy úplně zklamaná, ale do dalších dílů se asi hned nepohrnu, i když tento díl skončil zajímavým cliffhangerem.

Recenzi najdete také na Instagramu: annabelle_life_diary


Buclik_Book10
09.02.2024 5 z 5

Tahle hororová kniha se mi moc líbila....
Má to v sobě temný napínavý příběh.
Doporučuji pro milovníky Fnaf.

Freddy: Hello...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (40. týden)

27.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stříbrné oči v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených7x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

horory videohry

Autoři knihy

Scott Cawthon
americká, 1971