Peter Pan přehled

Peter Pan
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399910/bmid_peter-pan-skG-399910.png 4 95 95

Nezabudnuteľná klasika s nádhernými ilustráciami Petra Uchnára. Rozprávkový príbeh nás zavedie do Krajiny-Nekrajiny, kde žije odvážny Peter Pan, víla Cililing, nezbední Stratení chlapci, ktorým chýba mama. V rozprávkovom svete sa ocitne aj Wendy, dievča z normálneho sveta, so svojimi dvomi bratmi a zažijú tam množstvo dobrodružstiev. Spoznajú kapitána Háka, tikajúceho krokodíla, dobrotivého Vtáka-Nevtáka, či tlupu indiánov. Hoci mnohé situácie vyzerajú nebezpečne, dobro, priateľstvo a spravodlivosť zvíťazia. Ako v každej správnej rozprávke.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Peter Pan , 1911


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Peter Pan. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Jessica007
22.05.2024 4 z 5

Klasická knížka pro děti, ke které jsem se dostala až jako dospělá. Krásné myšlenky, svět fantazie, ale na druhou stranu i drsné.

Skodinka89
27.01.2024 2 z 5

Abych pravdu řekla, když jsem knížku donesla domů z knihovny (rezervace přes net), tak jsem ještě kontrolovala komu je publikace určená. Kresby neodpovídají moc pro děti cca do 8let.

Závěr? Přečteno, ale už víckrát ne


Potolu
13.05.2023 4 z 5

Samotná myšlenka Petra Pana je krásná. Je plná dětství, nevinnosti, snění, dobrodružství a představ o kouzelných bytostech. Jen si myslím, že je také plná metafor, které malé děti nepochopí. Budou brát příběh jako o dětech, které odletěly do Nezemě, kde zažívaly různá dobrodružství s piráty, krokodýlem, indiány, vilami a Ztraceňáky. Ale možná děti na 2. stupni pochopí, co se skrývá za příběhem... Myšlenka ale opravdu krásná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Peter Pan v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených7x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst83x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech9x