Peter Pan přehled
James Matthew Barrie
Nezabudnuteľná klasika s nádhernými ilustráciami Petra Uchnára. Rozprávkový príbeh nás zavedie do Krajiny-Nekrajiny, kde žije odvážny Peter Pan, víla Cililing, nezbední Stratení chlapci, ktorým chýba mama. V rozprávkovom svete sa ocitne aj Wendy, dievča z normálneho sveta, so svojimi dvomi bratmi a zažijú tam množstvo dobrodružstiev. Spoznajú kapitána Háka, tikajúceho krokodíla, dobrotivého Vtáka-Nevtáka, či tlupu indiánov. Hoci mnohé situácie vyzerajú nebezpečne, dobro, priateľstvo a spravodlivosť zvíťazia. Ako v každej správnej rozprávke.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2015 , Slovart (SK)Originální název:
Peter Pan, 1911
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Peter Pan. Přihlašte se a napište ho.
Abych pravdu řekla, když jsem knížku donesla domů z knihovny (rezervace přes net), tak jsem ještě kontrolovala komu je publikace určená. Kresby neodpovídají moc pro děti cca do 8let.
Závěr? Přečteno, ale už víckrát ne
Samotná myšlenka Petra Pana je krásná. Je plná dětství, nevinnosti, snění, dobrodružství a představ o kouzelných bytostech. Jen si myslím, že je také plná metafor, které malé děti nepochopí. Budou brát příběh jako o dětech, které odletěly do Nezemě, kde zažívaly různá dobrodružství s piráty, krokodýlem, indiány, vilami a Ztraceňáky. Ale možná děti na 2. stupni pochopí, co se skrývá za příběhem... Myšlenka ale opravdu krásná.
Kniha Peter Pan v seznamech
2015 | Petr Pan |
1925 | Petr Pan v Kensingtonském parku |
1991 | Peter Pan a Wendy |
1974 | Záleží na okolnostech |
1927 | Petr Pan a Wendy III. |
Klasická knížka pro děti, ke které jsem se dostala až jako dospělá. Krásné myšlenky, svět fantazie, ale na druhou stranu i drsné.