Petr Uličný: bouřlivák John přehled
Petr Uličný , Roman Smutný
Petr Uličný, legendární John, vypráví o svých hráčských začátcích, o své trenérské kariéře, která byla pěkně spletitá, protože kvůli své „komunikativnosti“ vystřídal několik klubů, a nevyhýbá se ale ani vyprávění o svém soukromí a milované rodině. Autor sleduje kariéru tohoto rodáka z Kroměříže, mapuje jeho úspěchy a neúspěchy, ale zároveň nechá v plné síle působit opravdovost a ohromný zapálení, se kterým Bouřlivák John všechno prožívá. Z každé věty na nás dýchne osobitost a nesmírná autenticita, kterou si dokázal získat sympatie svých přátel a kolegů, ale kterou i mnohé z nich popudil. Mozaiku profesního a osobního života „nepřeslechnutelného“ trenéra doplňují svými postřehy jeho kamarádi a kolegové, například Pavel Vrba nebo Karel Brückner. Jaké byly začátky Petra Uličného? Proč se mu říká John? Co o něm říkají jeho spoluhráči a přátelé a jak ho vidí jeho žena? Kdy si zazpíval s Pavlem Bobkem? V čem vidí naději pro český fotbal? Přečtěte si, co všechno na sebe Bouřlivák John prozradil a proč se neodmyslitelně zapsal do fotbalové historie a do srdcí všech milovníků fotbalu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Petr Uličný: bouřlivák John. Přihlašte se a napište ho.
Jestli máte rádi Johna Uličného přečtením knížky nic nezkazíte. Zajímavá kniha o hanáckém Fergusonovi.
Co se týče schopností autora a předávaných informací, tak jde bohužel o stěží průměrnou biografii. Petr Uličný je natolik zajímavý člověk, že za přečtení i tak stojí. Skvělé jsou především komentáře okolních pamětníků. Možná mi mezi nimi chyběl někdo s kritičtějším pohledem, ale chápu, že takových lidí po světě moc neběhá. Johna má totiž každý rád, mě nevyjímaje. Á propos, pořád má u mě pivo a velkého ruma za to úžasné jaro a za vyhraný pohár.
Kniha Petr Uličný: bouřlivák John v seznamech
Vtipné vyprávění.