Jak Fiškus sázel masovou kuličku přehled
Sven Nordqvist
Pettson a Fiškus série
Nač pěstovat zeleninu, která nikomu nechutná? Krásný jarní den přímo vybízí k práci na zahradě. Děda Pettson zryl půdu, zasel semínka a vysadil brambory. Filuta Fiškus, který s Pettsonem rozhodně nesdílel představu, že v zeleninové zahradě se má pěstovat zelenina, si zasadil své nejoblíbenější jídlo — masovou kuličku! Už se těšil, jak mu z jedné vyroste aspoň pět dalších (jako u brambor!), jenže… Zasadit je jedna věc. Ale uhlídat, aby ze sadby vůbec něco vzešlo, to je věc druhá, a jak se ukázalo, náramně zapeklitá! Zvlášť když se do toho zapletou nenechavé slepice, nenasytné prase a věčně přežvykující krávy.... celý text
Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2021 , HostOriginální název:
Kackel i grönsakslandet, 1990
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak Fiškus sázel masovou kuličku. Přihlašte se a napište ho.
Velmi nápadité, dějové, a přesto statické na samotě uprostřed přírody. Líbí se mi propojení starého dědy a svéhlavého kocourka, myslím, že je to pro děti poutavé propojení z jiného než čisté dětského světa.
Geniální knížka. Baví mě. Čtu ji tříletému synovi a je to jedna z mála knížek, u kterých se vyloženě chechtá.
Knižní novinky (7. týden)
14.02.2021
Kniha Jak Fiškus sázel masovou kuličku v seznamech
2002 | Kocour Fiškus a vánoční skřítek |
2006 | Jak byl Fiškus malý a ztratil se |
2020 | Dort pro Fiškuse |
2021 | Jak Fiškus sázel masovou kuličku |
2021 | Jak Fiškus s Pettsonem vyrazili stanovat |
Objevením Fiškuse se nám na něm s dcerkou vytvořila závislost. Tento díl je v pořadí třetí, ale je úplně jedno, jak se za sebou čtou. Na tak málo stránkách tolik zábavy.
V tomto díle si chce děda Pettson na své zahrádce vypěstovat brambory a nějakou zeleninu. Mrkev, cibuli, hrášek, fazole. Nebyl by to Fiškus, aby nepřišel s nějakým super nápadem.
Co takhle kdyby jim na zahradě vyrostly masové kuličky. Zeleninu tu nikdo nemá rád, ale mít více masových kuliček už stojí za tu námahu. A zkusit se má všechno.
Jenže někdo jim přes noc jejich snažení zmaří. Pettson s Fiškusem si musí poradit. Mají několik podezření, kdo by to mohl udělat. Podaří se jim zahrádku zachránit?
Určitě mohu doporučit dětem do 10 let cca, my se u nich opravdově bavíme. Je to i díky krásným ilustracím, který celý příběh doplňují krok za krokem.