Pevnost devíti věží (2014) | Databáze knih

Pevnost devíti věží přehled

Pevnost devíti věží
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210627/bmid_pevnost-deviti-vezi-EnQ-210627.jpg 5 96 96

Jedinečná vzpomínková kniha, v níž autor s nostalgií a hořkostí vzpomíná na své dětství na afghánském venkově před tím, než se přes krajinu přelila historie – Rusové, Tálibán, mudžahedíni, nekonečná válka, která zničila všechno, co jí stálo v cestě, a rozvrátila staletou kulturu.... celý text

Literatura světová Romány Filozofie
Vydáno: , Ikar (CZ)

A Fort of Nine Towers, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pevnost devíti věží. Přihlašte se a napište ho.

Katka2382
22.01.2025 5 z 5

Krásná, čtivá a působivá kniha.
Moc se mi líbilo sepětí rodiny a taky pohostinnost místních lidí.

Batta
25.08.2024 4 z 5

Další kniha o Afghánistánu, takovou knihu plnou děsivých vzpomínek by tam mohl asi vysypat z rukávu každý druhý obyvatel. Všechny, které jsem četla, byly takové. Milý chlapec se svezl na módní vlně zájmu o jeho zemí....neuměl anglicky a buch! tlumočí Američanům a pracuje pro OSN atd. A ejhle, najednou je v USA ... trochu takový "hollywoodský" příběh, což mě kazí dojem. Zásluhy na čtivosti bych připsala spíš S. Landriganovi a spol. Qais dodal vzpomínky a zbytek ošéfovali jiní.

jitka5135
18.12.2023 5 z 5

Krásná, čtivá, jasně psaná kniha o hrůzách, válce v Afgánistánu, kobercích, historii a současnosti. Doporučuji.

Kniha Pevnost devíti věží v seznamech

v Mé knihovně50x

Autorovy knížky