Dáma v jezeře přehled

Dáma v jezeře
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44573/bmid_dama-v-jezere-3Va-44573.jpg 4 300 300

Phil Marlowe série

Tentokrát si detektiva najal obchodníček, aby pro něj vypátral jeho zmizelou ženu. Popsal ji jako mladou blondýnku, která je tak trochu živel – je totiž kleptomanka a nymfomanka. Během dvou dnů narazí naše očko na dvě mrtvá těla, ale není si jist, jestli ho některé vlastně vůbec zajímá. Za to ho totiž jeho klient neplatí. Jenže odhalený rozvod po mexicku a svatba s gigolem ho nenechávají v klidu. 23-042-65 -- zdroj: pitaval.cz --... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta

Lady in the Lake, 1943

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dáma v jezeře. Přihlašte se a napište ho.

krnoha
18.11.2024 5 z 5

Jedna z vrcholných Chandlerových knih. Mám rád i Škvoreckého, který to přeložil - ale nezlobte se, víc mě uchvátila slovenská verze Žena v jazere. Zdá se mi, že čeština neumí být tak velmi poetická, jak si to Chandler vyžaduje.

"Do noci hlboko zavyla siréna, akoby vypínačom narábala ľahká ruka. Hlas sirény sa zatúlal cez okraj zanedbaného golfového ihriska na východ a za tehelnisko na západ."

Na konci je neuvěřitelně nádherná scénka se starým tlustým pistolníkem Jimem.

boxas
27.09.2024 5 z 5

Solidní, dobře vystavěná detektivka s propracovanými charaktery a se skvěle vykresleným prostředím. Klasika žánru, která nezklame. Člověku se ani nechce věřit, že ji Chandler poprvé vydal v letech druhé světové války.

Andrea81
07.09.2024 4 z 5

Klasika.

Knižní novinky (11. - 17. 9.)

10.09.2012

Kniha Dáma v jezeře v seznamech