Piata hora přehled
Paulo Coelho
Piata hora je šiesty román Paula Coelha. Vydal ho v roku 1996 a dal sa v ňom inšpirovať príbehom proroka Eliáša, slávneho v židovskej, kresťanskej i moslimskej tradícii, práve zápasom o kultúrnu identitu svojho národa. Inšpirovaný krátkou pasážou z Biblie, Paulo Coelho nám rozpráva príbeh proroka Eliáša počas jeho exilu. Pokiaľ sme si strojcami vlastného osudu? To je otázka, ktorú nám Piata hora adresuje a núti nás, aby sme sami hľadali na ňu odpoveď.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Piata hora. Přihlašte se a napište ho.
Pokud milujete Alchymistu tak moc jako já, nečekejte od této knihy, že bude alespoň trochu podobná. Je naprosto odlišná, a to především velkou mírou náboženského obsahu. Na můj vkus ho tam bylo až příliš. Děj je velmi pěkný, ale do 2/3 knihy je poměrně dost potlačen. Ačkoliv je závěr knihy nádherný, znovu už si ji nejspíš nepřečtu.
Styl psaní zvláštní,asi vloženo té konkrétní doby,ale příběh silný jako vždy. Moc se mi líbí jak si Coelhe umí pohrát s naší fantazií a rozvinout ji díky svým knihám naplno. Coelh je můj velký učitel takže nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdami.
Knižní novinky (37. týden)
12.09.2021
Kniha Piata hora v seznamech
brazilská literaturaAutorovy další knížky
2005 | Alchymista |
2009 | Jedenáct minut |
2000 | Veronika se rozhodla zemřít |
2014 | Nevěra |
2002 | Poutník – Mágův deník |
Docela dobře napsaný dalo se číst