Pieseň sirény přehled
Alexandra Christo
Princezná Lira patrí do kráľovskej rodiny sirén a v svojej zbierke má srdcia sedemnástich princov. Kráľovná morí ju za trest premení na človeka, Lira stratí čaro svojej piesne a musí kráľovnej priniesť srdce princa Eliana. Ten považuje lov sirén za svoje poslanie. Jedného dňa z oceána zachráni dievča, ktoré mu sľúbi, že mu pomôže nájsť kľúč k zničeniu všetkých sirén. Môže jej skutočne dôverovať?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , CooBooOriginální název:
To Kill a Kingdom, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pieseň sirény. Přihlašte se a napište ho.

Máte radi retellingy? A čo tak retelling na Ariel? Teda tak trochu ale vo viac zvratenejsej verzii
Princ a Lovec sirén.. ona siréna.. On loví všetky sirény… ona zas princov… Ona chce ich srdce.. on im chce zabrániť loviť..
Vyzerá to zaujímavo, že? . Musím povedať že začiatok som mala zvláštne pocity asi do 10 kapitoly som nevedela čo a ako.. ale potom to nabralo grady a mne sa to začalo páčiť
Mágia, čary kliatba… podmorský svet a bojovnosť tu začína naberať konečne na sile
Princezna Lira a princ Ellian hneď ako sa povedzme najdu začína boj … ona bez… no nebudem prezradzat..
Mení sa tu pohlad na veci a Lira konečne otvorí oči a bude bojovať za to čo chce… otázka znie čo sa stane ak Lovec zisti kto vlastne skutočne je..
Napriek začiatku musím povedať že áno aj Elian a Lira majú moju pozornosť ale čo si budeme.. mna nejak tie romantasy proste asi začaroval.. plus dajte k tomu rozprávkový nadych retellingu a idem do toho

prerozprávaný príbeh Malej morskej víly, ale dosť krutý príbeh, niečo ako česká sfilmovaná verzia https://www.csfd.sk/film/4959-mala-morska-vila/ , nie doslova, len mi to proste vôbec nepripomínalo tie milé, šťastné rozprávky
hlavné postavy boli protivné, teda protivné k sebe, Lira vedela, kto je Elian, ale on to nevedel, "Skaza princov" proste ako dievča vyzerala inak
na tom celom sa mi veľmi páčilo, že Eliana autorka nevykreslila ako neohrozeného bojovníka-piráta, ale mal aj svoje slabé chvílky, dokonca ho Lira na začiatku skoro zabila a Lira bola ako dievča až príliš sebavedomá, nejako stále zabúdala, že ako siréna mala viac schopností a vo svete ľudí pôsobila komicky
vzťahy medzi postavami boli napäté, rozhovory boli sarkastické, vtipné, ironické, neustále sa doťahovali a zapárali do seba, hlavne čo sa Liry týka, nikto z Elianovej posádky jej neveril ... proste si ich musíte obľúbiť
.... a preto som ani nevedela, čo mám očakávať na konci, koho smrť mi bude na konci viac vadiť, alebo ako vlastne to chce autorka vyriešiť, keďže obaja toho druhého na smrť nenávideli
mne sa to veľmi páčilo a to ten príbeh ani nebol nejako výrazne romantický, aj keď láska v ňom hrala dosť veľkú úlohu
Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)
23.07.2023
Falešné růže, Osamělé srdce a další knižní novinky (16. týden)
16.04.2023
Kniha Pieseň sirény v seznamech
v Mé knihovně | 104x |
pro dívky romantika mořské panny převyprávění, literární adaptace od nepřátelství k lásceAutorovy další knížky
2023 | ![]() |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
Nebola som schopna to docitat. Nesympaticke postavy a dej sa nejak nevedel rozbehnut. Asi som stara, ale citat o 19 rocnom chlapcovi, ktory je uz vo svojom mladom veku nebojacnym piratom a znamym lovcom sirén, hoci vyrastal ako v perinke v zlatom zamku sa mi nepozdava, uz len z principu. Kde je nejaky vyvoj a pozadie? :D Nevadia mi mladucke hlavne postavy, som fanusicka YA knih, kde su hlavni predstavitelia zasadne tinedzeri, ale vzdy maju osobny pribeh a prechadzaju vyvojom.
Ale mozno som sa len nedocitala do bodu, kde by som toto dostala aj v tejto knihe.