Pikový Jack přehled

Pikový Jack
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225236/bmid_pikovy-jack-gJO-225236.jpg 4 80 80

Veřejnost je znepokojena, řádění maskovaného vraha nabírá na intenzitě. A detektiv John Spader musí napnout veškeré své síly, aby spojil všechny nitky a vraždícího maniaka zastavil… Před dvěma lety oslavovala média detektiva Johna Spadera jako hrdinu. Podařilo se mu totiž dopadnout zvráceného sériového vraha, který terorizoval Massachusetts. Pak se ale kvůli formálním nedostatkům dostal zločinec na svobodu a znovu zabíjel. Veřejnost se ke svému hrdinovi „Pikovému Jackovi“ obrátila zády. V současnosti řeší detektiv další případ sériového vraha, jenž útočí na své nicnetušící oběti mnohem důmyslnějším způsobem. Svou identitu skrývá za směšnou maskou s téměř bezzubým šklebem mimozemšťana Galaxa. Pomocí technologie ukryté v masce k obětem promlouvá pronikavým vibratem – stejným hlasem, který každodenně miliony malých diváků slyší z televize. A při tom všem mrzačí, mučí a zabíjí své oběti. S rostoucím počtem mrtvých narůstá i strach veřejnosti. Kdo je vlastně záhadný Galaxo? A jaký je jeho motiv? Pouze jediný člověk může v jednání pachatele najít nějakou souvislost. A pouze jediný muž dokáže dopadnout maskovaného vraha a zastavit zabíjení. Pikový Jack.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Galatea

Jack of Spades, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pikový Jack. Přihlašte se a napište ho.

Merlin_CZ
15.10.2024 5 z 5

Velmi zajímavé. rozhodně zkusím i další knihy autora.

Majuš333
17.03.2023 5 z 5

"Ježíši, Gavine, musíš ty ořechy chroustat právě teď? Šíleně mě to rozptyluje."
"Mám na stole i velké balení chipsů. Chceš, abych se do nich pustil místo ořechů?"
"To raději zůstaň u těch ořechů."

Vrele doporučujem si Pikového Jacka prečítať, bolo to vynikajúce :) A vedela by som si so Spaderom predstaviť celú sériu...

"Na co ještě náš specialista přišel?"
"Podívám se. Že Galaxo je samotář."
"Vážně zajímavé. Kdo by asi tak kamarádil s magorem, který lidi pro zábavu seká na kousky?"
"Pravděpodobně dokáže fungovat ve společnosti, aniž by budil podezření."
"Přesně z toho mi vždycky běhá mráz po zádech. Chlap, který sedí v kině ve stejné řadě jako ty, holič, který ti stříhá vlasy, instalatér, který ti spravuje záchod Tráví dny vlastně úplně nenápadně jako každý druhý, ale v noci, když se většina národa dívá na tu pitomou bednu, vyráží do ulic a řeže lidi na kousky."
"Máš pravdu, sérioví vrazi by měli nosit zvláštní trika nebo tak něco," usmál se Spader, "aby každý občan věděl, s kým má tu čest."
"Jen se snažím říct, že je to děsivé."

Makůvka
16.03.2023 5 z 5

Na knížku jsem narazila zcela náhodou a můžu říct, že jsem s ní byla maximálně spokojená. Velice dobře vymyšlený děj, zápletka byla propracovaná a nepřekombinovaná, vše do sebe zapadlo a bylo objasněno.
Jak kroky vraha byly logické, tak i samotné vyšetřování dávalo smysl, nic nebylo navíc, žádná zbytečná omáčka okolo. Mělo to spád, napětí a i hlavní hrdina, Pikový Jack, byl sympatický i když měl i své slabší stránky.
Za mě velice povedená kniha a milovníkům thrillerů můžu jen a jen doporučit.

Kniha Pikový Jack v seznamech