Ohnivý sloup přehled
Ken Follett
Pilíře země / Kingsbridge série
Po Pilířích země a Na věky věků, celosvětově oblíbených historických ságách od bestselleristy Kena Folletta, přichází Ohnivý sloup, třetí rozvětvený příběh zasazený do anglického městečka Kingsbridge, příběh mocných panovníků i jejich nepostradatelných pomocníků, příběh plný intrik, vražd a zrady, ale také lásky, přátelství a naděje. Píše se rok 1558 a Evropu sužují náboženské konflikty. Osmnáctiletý Ned Willard ale v tuto chvíli netouží po ničem jiném než oženit se s Margery Fitzgeraldovou. Jejich vztahu však není přáno, a tak Ned odchází pracovat pro princeznu Alžbětu. Ve chvíli, kdy se Alžběta stane královnou, obrátí se proti Anglii celá Evropa. Chráněná oddanou skupinou nápaditých špehů a odvážných tajných agentů lpí na svém trůnu i zásadách. Skutečný boj totiž staví ty, kdo věří v toleranci a kompromis, proti tyranům, kteří všem ostatním vnucují své názory – ať to stojí cokoli…... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2019 , KalibrOriginální název:
A Column of Fire, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohnivý sloup. Přihlašte se a napište ho.
Třemi slovy - dokonalý historický román. Výborně propracovaný děj, perfektně vykreslené postavy, kterých je navíc tak akorát, aby čtenář zůstal stále v obraze.
Někdy si říkám, že kdyby Follet, Vondruška či Ebertová vydávali svá díla již v době mé školní docházky, že by mi dějepis šel líp :-) - a určitě by mě víc bavil.
Tato kniha je skvělá, protože spojuje historii Francie a Anglie v odbobí, které je poměrně zajímavé. Obsahuje mnoho zajímavých momentů z historie, jako je vláda Marie Tudorovny a spojenectví Anglie a Francie, život a smrt Marie Stuartovny, Bartolomějská noc až po vládu Jakuba Stuarta.
Příběhy jednotlivých hrdinů jsou s jednotlivými dějinnými událostmi úzce spojeny a troufám si namítnout na rozdíl od ostatních komentářů, že se mi zdá od ostatních příběhů nějaký slabší, nebo horší. Je skvělý.
Knižní novinky (50. týden)
08.12.2019
Knižní novinky (1. - 7. října)
01.10.2018
Kniha Ohnivý sloup v seznamech
Anglie 16. století Francie Alžběta I., královna, 1533-1603 Bartolomějská noc hugenoti náboženská netoleranceAutorovy další knížky
2013 | Zima světa |
2015 | Hranice věčnosti |
2021 | Večer a jitro |
2021 | Pilíře země |
2018 | Pád titánů |
Tolik zla pácháno ve jménu Boha, ten nad tím jen nevěřícně kroutí hlavou. Nebo je Bůh jen záminkou a hlavně jde o moc a peníze?
V tomto díle moc v Kingbridge nepobudeme, ale určitě si osvěžíme dějepis z alžbětínské doby.