Na věky věků přehled

Na věky věků
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230594/bmid_na-veky-veku-230594.jpg 5 1000 1000

Také ve druhém rozsáhlém příběhu s historickým námětem nás Ken Follett zavádí do středověkého anglického městečka Kingsbridge, avšak o zrhuba sto padesát let později než v románu Pilíře země. Do spletitých osudů obyvatel Kingsbrigde 14. století, jejichž život je nerozlučně spjat s chodem dvou místních klášterů a obchodními úspěchy vlnařského cechu, tentokrát podstatným způsobem zasáhne největší pohroma seslaná na lidský rod: epidemie nemoci známé jako velká či černá smrt, moru, který vyhladí skoro polovinu tehdejší evropské populace.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub

World Without End, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na věky věků. Přihlašte se a napište ho.

adelče
30.10.2024 4 z 5

Začala jsem číst hned po dočtení 1. dílu série. Chyběly mi postavy z 1. dílu, hlavně převor Philip, začalo mě to doopravdy bavit až tak v druhé polovině knihy. Motivy se dost opakují, nechybí osudová láska a souboj dobra se zlem, těch explicitních sexuálních scén tam bylo tentokrát skoro až příliš, ale nakonec jsem četla s napětím až do konce. Budu se opakovat (viz. moje hodnocení knihy Večer a jitro, kterou jsem četla jako první), ale mám prostě problém s překladem Trávníčkových, Pilíře země byly přeložené mnohem lépe.

Luigi1
02.09.2024 5 z 5

Tohle bylo nádherné čtení od kterého jsem se nemohl odtrhnout

lenyleny
28.08.2024 5 z 5

Tentokrát jsem zvolila audioknihu a musím říci, že předčila očekávání. I tento díl a vlastně všechny historické romány tohoto spisovatele jsou sázka na jistotu. Čtivé ,poutavé, má to švih, vykreslení postav perfektní ................, takže s chutí do dalších románů.

Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)

24.03.2024

Knižní novinky (11. týden)

14.03.2021

„Když nebudeš mít co jíst, nebudeš Boha uctívat dlouho.“

Takhle vypadá muž, pomyslela si, který dělá to, k čemu byl zrozen. Byl ve stavu připomínajícím štěstí, ale hlubším. Naplňoval svůj lidský osud.

„Nechápu, jak otec mohl zplodit někoho s tak chatrným rozumem.“

Kniha Na věky věků v seznamech

v Přečtených1 498x