Pilot Spitfiru přehled
David Moore Crook
Podtitul: osobní výpověď o Bitvě o Británii. Vzpomínky na leteckou bitvu o Británii, jíž se autor účastnil jako letec Spitfiru a člen královského letectva. Autobiografické vzpomínky anglického vojenského pilota D. M. Crooka vznikly nejprve jako deníkové záznamy a v roce 1942 vyšly jako tato knížka vzpomínek. Crook byl pilotem známé 609. perutě AAF, která se účastnila letecké bitvy o Británii v roce 1940. Ve svých vzpomínkách popisuje vojenské letecké operace v létě 1940 a hlavně osudy vojenských pilotů - kamarádů, z nichž mnozí v bojích položili životy. Sám autor zahynul v roce 1944 při leteckém fotografickém výzkumu.... celý text
Literatura faktu Válečné Biografie a memoáry
Vydáno: 2008 , Mladá frontaOriginální název:
Spitfire Pilot: A Personal Account of the Battle of Britain, 1942
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pilot Spitfiru. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Pilot Spitfiru v seznamech
letci RAF - britské Královské vojenské letectvo vojenští letci letecké bitvy rok 1940 piloti
Kratší čtení a popravdě jsem čekal něco, co víc vtáhne do děje. Knížka nejde tolik do hloubky a ač se jedná o období Bitvy o Británii, neměl jsem při čtení pocit, že by autor tuto událost zvlášť pociťoval, respektive že by si sáhl na dno svých sil při urputném nasazení. To se pak tedy odráží i ve stylu, jakým je kniha napsaná. Navíc ji sráží i množství chyb v textu (zejména předložky).