Pirát přehled
Jevgenij Marysajev
Pirát je kříženec německé dogy a sibiřské lajky. Nejlepší vlastnosti obou těchto plemen mu pomohou přežít ztrátu matky, vyrůstá v rysím doupěti, toulá se tajgou, až potká geologa, který se mu stane pánem. Dobrodružství, napětí, krása sibiřské přírody, nezměrnost tajgy a vztah psa a člověka zaujmou malé i velké čtenáře.... celý text
Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: 1985 , Lidové nakladatelstvíOriginální název:
Pirat, 1981
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pirát. Přihlašte se a napište ho.
![Marekh Marekh](https://www.databazeknih.cz/img/users/54_/54323/m_marekh-FX3.jpg?v=1671305932)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu jsem četl v dospělém věku. Kniha se mi líbila. Myslím si, že se bude líbit dětem i dospělým. Asi nejznámějším příběhem, ve kterém je hlavním hrdinou pes, je BÍLÝ TESÁK, kterou napsal Jack London. Určitě existuje spousta jiných obdobných knih, které mohou být stejně kvalitní, akorát je čtenář nezná. Tato kniha může být jednou z nich. :)
Kniha Pirát v seznamech
v Mé knihovně | 20x |
Pirát je moje nejoblíbenější kniha z dětství. Zaujala mě především tím, že nekončí žádným happyendem, ale má spíše otevřený konec. A co všechno ten věrný pes zažil je až neuvěřitelné. Autor skvěle popsal život v tajze i její jak zvířecí, tak lidské obyvatele. Dost se při čtení nejenom ponaučíme, ale také poučíme.