Píseň pro Issy Bradleyovou přehled

Píseň pro Issy Bradleyovou
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346963/mid_pisen-pro-issy-bradleyovou-dn2-346963.jpg 4 28 28

Je podzim a v přírodě všechno umírá. Jacob má v pokoji mrtvého pavouka schouleného do klubíčka. A na dolní palandě leží schoulená máma, ale o tom se nesmí mluvit. Táta říká, že by to lidi nepochopili. Jacob umí udržet tajemství – sám jedno má: jakmile přijde na ta správná slova a najde v sobě dost víry, vykoná zázrak vzkříšení, takový, o jakých se vypráví v Bibli. Pak bude všechno zase jako dřív, Issy se vrátí, máma vstane, obleče se a udělá jim snídani. A všichni budou žít šťastně až do smrti. Pět členů rodiny Bradleyových se vyrovnává se ztrátou a krizí víry každý po svém. Ale každý někdy potřebuje zázrak.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo

A Song for Issey Bradley, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Píseň pro Issy Bradleyovou. Přihlašte se a napište ho.

elenai
20.08.2021 4 z 5

Obdobnou knihu jsem ještě nečetla. Sama jsem pokřtěná, ovšem má víra je poněkud vlažná. Od jakéhokoliv náboženství mě odrazuje dogmatismus a mnohdy až šílené lpění na pravidlech, která se často zvrhnou v něco nepěkného. Tato kniha toho byla zářným příkladem. Zatínala jsem zuby, kdykoliv se objevily tetky typu sestra Andersonová, tu jsem opravdu těžce vydýchávala. Z dětí mi byli sympatičtí Alma a Jacob - první rebel, druhý dětsky naivní, ovšem s velkým srdcem, Zippy byla takový poslušný ptáček, který roztáhne trošku křidýlka, ale sám si je hnedle přistřihne. Claire - ta si procházela nejen tou nejbolestnější ztrátou, ale rovněž krizí víry. A Raději bych o jejím postoji moc nepřemýšlela. Ian byl těžce pod vlivem hádejte čeho. Docela nechutná mi přišla sexuální scéna. No a závěr - co k tomu dodat? Ve výsledku nevím nic a docela mě to štve. ***1/2

Ariane909
02.02.2020 4 z 5

Bylo mi z toho moc, moc smutno. Jako sonda do prostředí, kam se běžně nedostaneme, to bylo zajímavé. Vždy mě rozčiluje, když lidé dělají škodlivé a nesmyslné věci jen kvůli sociálnímu tlaku okolí (které zneužívá situace). Ufff.

lidunka1
21.01.2020 1 z 5

Tato knížka mě velmi zklamala. Možná by se někomu líbit mohla. Obálku má vskutku krásnou, ale já která jsem sama žila v mírném křesťanském teroru, nemám vůbec potřebu o podobném životním stylu číst. Upřímně lituju těch 300Kč.

Knižní novinky (2. týden)

03.01.2019

Knižní novinky (50. týden)

10.12.2018

Kniha Píseň pro Issy Bradleyovou v seznamech