Píši Ti s láskou přehled

Píši Ti s láskou
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177358/pisi-ti-s-laskou-177358.jpg 4 11 11

Převážně z dochovaných dopisů autorčiných prarodičů složený příběh přivádí čtenáře na počátek minulého století a navazuje na nejlepší tradice korespondenčních románů. Historie jedné velké lásky, která sedm let žila převážně na papíře, dokud nenašla svého naplnění, nevyznívá ale sentimentálně, spíše nesmírně lidsky a opravdově. Téměř zapomenutá vřelost a upřímnost, s níž se hrdinové vyznávají ze svých citů, působí v dnešním mailově-telefonním světě jako laskavé pohlazení. Kéž bychom se častěji setkávali s takovou hloubkou a intenzitou lidských vztahů! Doplněno kouzelnými autentickými kresbami.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Píši Ti s láskou. Přihlašte se a napište ho.

EvikU.
09.12.2021 4 z 5

(SPOILER) Bylo to milé, pěkné, ale někdy už pořád stejné, vlastně od půlky už to bylo lepší, trochu mě nudil začátek, kdy pořád Maňka psala, že si nemusí nic slibovat a že když se mají rádi, tak vše nějak dopadne, na to Karel věčně měl pochyby, tak ji to napsal i nešvary v rodině, ona ho uklidnila, zas dobrý, za chvíli měl zase pochyby. Ale od půlky už řešili společnou budoucnost, seznámili se s rodiči, řešil zkoušky na vysoké a vojnu, pak už to bylo dobré.

Co se mi hodně líbilo, byla dřívější doba, jejich vyjadřování, když měli problém, tak se snažili popsat, jak to vidí, upřímně a neházeli hned flintu do žita a já končím, protože to není přesně podle mých představ. Líbila se mi ta jejich úcta k rodičům, že si uvědomili co peněz a i jiného úsilí je to stálo, než jejich děti měli samostatný život, než vychodily školy. Takže i když přišla nějaká neshoda, tuhle skutečnost si uvědomili a měli k nim úctu.

A pak ta velká láska, která přežila jen pár návštěv a hlavně přes 700 dopisů. Za mě 4 hvězdy, protože já bych tam uživila víc stránek a děje jako takového. Jinak doporučuji.

popeluška
29.04.2019 5 z 5

Tak tohle byla tak nádherná kniha, nemůžu ani uvěřit, že se mi tak moc líbila :-) dávám deset hvězdiček :-) Ale každému styl psaní nemusí sednout.....Pro mě to bylo naprosto kouzelné...

patricka
09.02.2016 5 z 5

Mám ráda dopisy, takže to pro mě bylo krásné počtení :)

Kniha Píši Ti s láskou v seznamech

Jarmila Křížová
česká, 1952
2013  89%Píši Ti s láskou
2013  80%Zpověď smutný holky
2011  86%Do bytu psa nechci!
2012  80%Naše patálie a lapálie
2014  100%Enterální a parenterální výživa